Hlavní navigace

Martin Veselovský: Při mém odchodu z ČT byly personální vztahy na bodu mrazu

7. 4. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – Martin Veselovský spolu s týmem dalších čtyř lidí připravuje nový internetový projekt pro vydavatelství Economia. Odstartovat by měl nejpozději na podzim.

Odchod moderátora Martina VeselovskéhoČeské televize, který patřil mezi klíčovou tvář analytických Událostí, komentářů, souvisel s tím, že mezi vedením a jím se personální vztahy dostaly na bod mrazu. Veselovský to řekl v rozhovoru pro náš sesterský web Lupa.cz. Po letních podnětech k Radě České televize a po tom, jak byly vyřešeny, už jsme měli personální vztahy nastaveny na bodu mrazu. Vzájemná důvěra a chuť spolu pracovat už nebyla moc veliká, konstatoval Veselovský, který spolu s Danielou Drtinovou a někdejším editorem Janem Rozkošným připravuje nový projekt pro vydavatelství Economia.

GLOSA: Události, komentáře: od unikátní relace k řadovému diskusnímu pořadu ČT 24

Martin Veselovský mimo jiné v rozhovoru uvedl, že vzniklý tým dostal nabídku od všech důležitých hráčů na mediálním trhu, ale rozhodl se právě pro nabídku Economie. Proč? Měli jsme představu, že bychom dost obtížně mohli fungovat třeba pod panem ministrem financí, protože by nám to čistě z novinářského hlediska fungovalo dost špatně, konstatoval uznávaný moderátor, který narážel na skutečnost, že Andrej Babiš je majitelem mediálního domu Mafra. Jednoduše by se mu tento stav nepozdával.

ARPÍLOVÝ ŽERT: Martin Veselovský a Daniela Drtinová chystají Naše události a komentáře pro TV Barrandov

Veselovský se spolu s Rozkošným rozhodli, že si založí externí firmu, která bude dodavatelem obsahu pro Economii. Náš vnitřní pocit je, že firma znamená větší odříznutí, než mít zaměstnaneckou smlouvu, zdůvodnila dnes již bývalá tvář Událostí, komentářů. V praxi bude tedy vše fungovat tak, že tým bude dodavatelem obsahu, i když se pochopitelně editoři budou účastnit i pořad vydavatelství Economie. Na možné sdílení témat například s magazínem Ekonom je sám zvědavý.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Vedení ČT k situaci na Kavčích horách: Postoj odborů je absurdní a skandální

Možného střetu zájmu a tabu u některých témat se Veselovský neobává, a to i přesto, že Zdeněk Bakala je kromě vlastnictví nakladatelství Economia také částečným majitelem společnosti NWR provozující důl Paskov. Až se bude něco dít s jakýmkoli dolem nebo jakýmkoli aktivem Economie nebo pana Bakaly, a bude ve veřejném zájmu o tom mluvit a točit, prostě se sebereme, pojedeme do Ostravy a budeme tam natáčet, uvedl odhodlaně v rozhovoru pro Lupu Martin Veselovský.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).