Hlavní navigace

Markíza se v pondělí 19. června vrátí do pozemního vysílání

13. 6. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Petr Jakub
AKTUALIZOVÁNO – Televizní stanice by měla být dostupná v rámci placeného balíčku Plustelka, nicméně Towercom uzavřel s Markízou smlouvu jen na krátké časové období.

AKTUALIZOVÁNO, 17:50: dorazilo potvrzení, že vysílání bude opravdu zahájeno 19. 6.

Televize Markíza bude někdy od poloviny června k dispozici v rámci placené služby Plustelka vysílající v DVB-T2/H.264, a to za nezměněnou cenu.

Tešíme sa, že opäť môžeme ponúknuť ľuďom, ktorí sledujú televíziu cez anténu bohatšiu ponuku programov. Našim cieľom je totiž zabezpečiť čo možno najviac informácií a zábavy pre maximálny počet slovenských domácností. Zároveň sme radi, že sa opäť potvrdilo, že vysielanie cez anténu je štandardná technologická platforma, řekl generální ředitel společnosti Towercom Ivan Peschl.

K TÉMATU: O víkendu přešla slovenská Plustelka plně na DVB-T2. Překlopen byl poslední vysílač

Markíza opravdu ukončila své vysílání v pozemním DVB-T

Markíza kvůli technickým potížím neodvysílala zápas slovenské fotbalové reprezentace

BRAND24

Dohoda uzavřená generálními řediteli obou firem, Ivanem Peschlem a Matthiasem Settelem, platí pouze do konce roku 2019. Konkrétně má jít o stanice Markíza, TV Doma a TV Dajto. Ty budou součástí programového balíčku Plustelka, a to do konce roku 2017 za cenu 2,99 € měsíčně. V rámci balíčku bude k dispozici celkem 29 stanic.

Společnost Towercom, a. s., patřící do skupiny Macquarie Infrastructure Funds, na systému DVB-T provozuje vedle placené Plustelky také tzv. Voľnou telku, jejíž příjem je zdarma. Jde o jedinou na Slovensku volně přístupnou platformu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).