Hlavní navigace

Markíza HD, Doma a Dajto zřejmě v Digi TV minulostí

17. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Petr Jakub
Od včerejšího dne nemá satelitní platforma Digi TV oficiálně v nabídce žádný kanál společnosti Markíza Slovakia.

V pátek zničehonic v odpoledních hodinách přestaly zákazníkům Digi TV fungovat programy společnosti Markíza Slovakia, tedy Markíza HD, Doma a Dajto. Na Facebooku ani na webových stránkách se žádné oficiální vyjádření neobjevilo.

Oslovil jsem proto alespoň zákaznickou linku a operátorka sdělila, že včerejší výpadek Digi TV považovala nejprve za technický problém, ale… Markíza nám zablokovala příjem signálu, dodala. Programy už také nebyly v oficiální nabídce a podle operátorky se jedná o zařazení programu Markíza International. Společnost Digi TV se prý oficiální cestou vyjádří v průběhu příštího týdne.

K TÉMATU: Markíza International startuje u Skylinku

Víme, koho Markíza žalovala

BRAND24

Společnost Markíza Slovakia požaduje nešíření svých tématických kanálů Markíza, Doma, Dajto mimo území Slovenska. Důvodem je zakoupená licence na akviziční formáty. Ta je platná pouze právě na území Slovenska. Jako alternativu v České republice nabízí program Markíza International, který zahájil své vysílání 1. února 2016. Stream Markíza International je souběžný s hlavní Markízou a v případě vysílání akvizice je provedena náhrada za původní formát televize Markíza. V současnosti má kanál Markíza International 22 poskytovatelů, posledním do party je satelitní TV Skylink.

Nedávno Markíza International žalovala společnost SATT. Ta se ale vyjádřila, že nerozumí tomu, proč Markíza Slovakia žaluje právě ji a nepokusila se o nějakou kolektivní dohodu napříč operátory.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).