Hlavní navigace

Markíza Cinema, chystaný kanál slovenské Markízy, získala licenci pro DVB-T

15. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

S chystanými stanicemi společnosti CME v regionu střední Evropy se „roztrhl pytel“. Markíza Cinema získala licenci ve stejný den, kdy Nova oznámila spuštění svého nového neplaceného kanálu.

Rada pro vysílání a retransmisi (RVR), slovenská obdoba české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), udělila na svém posledním zasedání digitální licenci vztahující se na celoplošné vysílání pro nový kanál Markíza Cinema. Má jít o v pořadí již čtvrtou stanici z portfolia společnosti Markíza Slovakia. Doposud byla tato firma provozovatelem kanálů Markíza, Doma a Dajto. Informace přichází ve stejný den, kdy Nova oznámila spuštění svého chystaného pátého neplaceného kanálu.

UX DAy - tip 2

K TÉMATU: Markíza žádá vysílací radu opět o udělení licence pro Markízu Cinema

Markíza Cinema už měla odstartovat v minulosti, ale její provozovatel se nakonec rozhodl licenci využít pro chystaný kanál Dajto, který nejprve prezentoval pod názvem Markíza Action. Kanál Dajto je podobně jako FandaČeské republice orientovaný na mužského diváka. Markíza a Nova patří stejnému majiteli, bermudské společnosti Central European Media Enterprises (CME). Markíza Cinema evokuje v názvu podobné zaměření jako má stanice Nova Cinema, kterou CME spustila v roce 2007.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).