Hlavní navigace

Loewe Subwoofer 300: zajímavé řešení nejen pro firemní televizor One

21. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Loewe
Kompaktní designový subwoofer je velký pouze 241 × 241 × 258 mm, jeho hmotnost však činí 6,8 kg a horní desku tvoří 8 mm tlustý hliníkový plát.

Výrobce televizorů Loewe nabízí jako příslušenství hned několik reproduktorových systémů, včetně subwooferů. Tento je speciálně designován k nedávno uvedené základní řadě Loewe One, lze ho však použít i s dalšími televizory této značky, jako jsou Art, Connect a Reference. V případě napojení Subwooferu 300 na Loewe One s výkonem 2× 20 W zajistí v televizoru zabudovaný audiosystém výšky a středy, basy dodá externí subwoofer.

Ti nejnáročnější pak mohou k jednomu subwooferu připojit ještě druhý a případně dokoupit samostatné satelitní reproduktory Satellite Speaker (S2), které taktéž vidíte v galerii níže, a vytvořit si tak audiosystém typu 5.2. Vše lze prý přitom snadno nastavit přes menu a automatickou detekci připojeného zařízení.

K TÉMATU: Loewe One aneb První stupínek k dokonalosti…

Test Loewe One 40

BRAND24

Černé tělo je vyrobeno z 18 mm tlustého akusticky prověřeného kompozitu, horní deska je tvořena osmimilimetrovým hliníkovým plátem, který je bez jakýchkoli viditelných montážních prvků či šroubů. Systém je osazen třemi měniči, z nichž dva jsou pasivní a jeden tvoří aktivní basový reproduktor pracující v pásmu 35–250 Hz. Právě díky tomuto návrhu je možné – podle výrobce – dosáhnout tak kompaktních rozměrů při zachování požadovaných zvukových vlastností.

Označení „300“ reprezentuje výkon vestavěného digitálního zesilovače (class D), který je 300 W (hudební), resp. 150 wattů pro výkon sinusový. Zabudována je však ještě dvojice dalších digitálních zesilovačů (opět class D) pro případné napojení dodatečných reproduktorů se 75 W a 4 ohmy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).