Hlavní navigace

Liberecká televize Genus Plus údajně opustí multiplex 3, s konkurenčními sítěmi nejedná

14. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ředitelka stanice Alena Roubalová nechtěla informaci serveru DigiZone.cz potvrdit. „21. prosince vydáme tiskovou zprávu,“ uvedla.

Další člen Asociace krajských televizí (AKTV), liberecká televize Genus Plus, se podle informací serveru DigiZone.cz chystá opustit pozemní multiplex 3. Následovala by tak pražskou TV Metropol, která z této sítě odešla letos v říjnu do pražské Regionální sítě 4, provozované Leošem Pohlem. Genus Plus však podle vyjádření provozovatelů dalších dvou televizních sítí, které vysílají na Liberecku, dosud nezahájila jednání o přechodu do jiného multiplexu a s pozemním vysíláním by tak zcela skončila.

K TÉMATU: TV Metropol ukončila vysílání v multiplexu 3 na kanálu 59, přešla na nový kanál 46

Nyní lze Genus Plus naladit v multiplexu 3 z vysílačů Liberec – Ještěd a Trutnov – Černá hora. Platit to však má jen do konce roku. Ředitelka stanice Alena Roubalová nechtěla informaci o odchodu z multiplexu 3 ani potvrdit, ani vyvrátit. „21. prosince vydáme tiskovou zprávu,“ odpověděla na dotaz serveru DigiZone.cz. Podobně vyhýbavé odpovědi podávali i spolupracovníci Genusu Plus. Pokud by televize skutečně opustila multiplex 3 a zároveň chtěla i nadále vysílat v DVB-T, musela by přejít buď do multiplexu 4, nebo do Regionální sítě 3.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Genus Plus se chce stáhnout z východních Čech a zůstat jen na Liberecku

Multiplex 4 pokrývá Liberecko a větší část severních Čech z vysílače Černá Studnice. Provozovatel sítě Radim Pařízek ale serveru DigiZone.cz řekl, že ho zástupci Genusu Plus vůbec nekontaktovali. „Je to škoda, nikdo se od nich neozval,“ řekl. Stejně reagoval na dotaz serveru DigiZone.cz i provozovatel Regionální sítě 3 Ivo Brabec, jehož multiplex vysílá z paty Ještědu a jednoho lokálního vysílače v Jablonci nad Nisou, přičemž šíří signál stanice RTM, která je konkurencí Genusu Plus. „S námi nejednali,“ řekl Brabec.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).