Hlavní navigace

Liberecká RTM spouští vysílání DVB-T. Plánuje i sportovní kanál

31. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
31. 10. 2011

Regionální televize RTM, která je určena pro oblast Liberecka a Jablonecka, spustí od zítřka na ostro digitální vysílání z Ještědu. Nepůjde ovšem přímo o objekt Českých Radiokomunikací, tedy dominantní vysílač na vrchu stejnojmenného kopce, ale stanoviště umístěné u skokanských můstků. Serveru DigiZone.cz to oznámil ředitel stanice Zdeněk Chlebík.

K TÉMATU: Na Liberecku začalo zkušební vysílání lokálního multiplexu RTM

Pokrytí digitálního vysílání bude určitě větší než naše stávající analogové, kvůli možné kolizi s lokalitou Hradec Králové – Krásné na 32. kanálu jsme ale omezeni na výkon 2 kW, konstatoval Chlebík. Stávající pokrytí, kdy nám většina čtenářů hlásila, že signál z nového vysílače nemůže zachytit, se změní. V současné době jde pouze o dočasný stav. Novinkou je to, že v DVB-T bude regionální televize RTM vysílat pouze z jedné lokality, kdežto doposud to bylo zvlášť pro oblast Liberce a Jablonce nad Nisou. Multiplex patří společnosti ReVi, s.r.o, tedy provozovateli tohoto programu.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Z Ještědu začne 1. listopadu vysílat další, regionální multiplex DVB-T

Signál by měl bez problémů dosáhnout do Liberce a Jablonce nad Nisou, ale i dalších lokalit. Problematické bude pokrytí naopak na Frýdlantsku, kde by RTM ráda vystavěla digitální dokrývač. V jejím multiplexu by se měly objevit také stanice Óčko a TV Noe. Jejich zařazení je však v tuto chvíli stále v jednání. V příštím roce bychom rádi spustili vlastní sportovní kanál, který by byl zaměřený na náš region. Nevěnovali bychom se například první fotbalové nebo hokejové lize, tu má dobře pokrytou veřejnoprávní televize, ale například atletice, plavání a tak dále, uvedl šéf liberecké RTM.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).