Hlavní navigace

LG v únoru nabídne monitor s podporou Chromecastu i v Česku a na Slovensku

26. 1. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: LG
UVNITŘ GALERIE – Dvojice Ultra HD monitorů LG 32UD99 a LG 34UM79 má být dostupná od února, resp. od června 2017.

První novinkou je LG 32UD99 poplatný standardu HDR10. Zabudován je panel typu IPS s úhlopříčkou 32 palců (81 cm) a rozlišení je čisté Ultra HD (4K), tj. 3840 × 2160 bodů. Výrobce udává, že zvládne zobrazit až 95 % barevného spektra DCI-P3, a mluví i o kompatibilitě s novou generací herních konzolí podporujících HDR (High Dynamic Range – vysoký dynamický rozsah).

Jak vidíte z galerie níže, styl je elegantní a nadčasový s úzkým stojanem a nenápadným rámečkem displeje. Nechybí ale ani reproduktory a rozhraní USB typu C, s nímž minimalizujete kabeláž. K připojení, nabíjení i přenosu dat stačí jediný kabel.

ČTĚTE TAKÉ: LG navyšuje zisk, domácí zábava vynesla za tři měsíce tři sta milionů dolarů

Fotogalerie LG Signature OLED W7 s konceptem Picture-on-Wall

BRAND24

Nejspíše prvním multimediálním monitorem na světě s technologií Google Chromecast je LG 34UM79, který má na trh přijít už v únoru. Poměr stran je filmových 21:9, úhlopříčka je 34 palců, tedy 86 cm, a nechybí ani funkce jako Picture by Picture (PbP) či Picture in Picture (PiP), resp. PgP – obraz v grafice.

K dispozici je funkce sdílení plochy dovolující simultánní používání počítače i mobilního zařízení a díky aplikaci LG Mobile+ Monitor je tu i možnost vzdáleného ovládání, resp. změny celé řady parametrů, jako například výběr vstupu, regulace hlasitosti či změna poměru stran.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).