Hlavní navigace

LG chce porazit Samsung, brousí si zuby na světového lídra v prodeji televizorů

30. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Tím, že Ultra HD televize uvedeme ještě před konkurencí, a OLED televize dorazí na přelomu prvního a druhého pololetí, máme dostatečný náskok,” míní šéf LG Havis Kwon

Světovou jedničkou v produkci chytrých televizorů se chce v letošním roce stát společnost LG. Podle jejího prezidenta a generálního ředitele Havise Kwona k tomu má skvělé předpoklady díky náskoku v segmentu OLED a Ultra HD televizorů. „Rok 2013 je pro LG nesmírně důležitý, protože začíná nová éra domácí zábavy. Díky Ultra HD a OLED televizorům, které dočista mění tento segment, se aktuálně nacházíme ve výborné pozici, abychom ovládli trhy s technologiemi OLED, Ultra HD a Smart TV,” uvedl Kwon.

K TÉMATU: LG na veletrhu CES: OLED se zakřivenou obrazovkou a televizory s Google TV

“Tím, že Ultra HD televize uvedeme ještě před konkurencí, a OLED televize dorazí na přelomu prvního a druhého pololetí, máme dostatečný náskok,“ míní šéf LG. Za hlavní přednost považuje, že firma uvádí svoje produkty na trh celosvětově, nikoli po jednotlivých regionech. Stejný postup hodlá použít i při uvádění nové 55palcové OLED televize na trhy v Severní a Jižní Americe i Asii. V Evropě bude dostupná na přelomu prvního a druhého pololetí.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: LG pro letošní rok plánuje vylepšený ovladač Magic Remote a OLED s úhlopříčkou 55“

V případě Ultra HD televizorů hraje LG světový prim již nyní. Po loňské premiéře modelu 84LM9600 s úhlopříčkou 84 palců na veletrhu CES 2012 v Las Vegas letos předvedla na stejné akci další dva modely s úhlopříčkami 55 a 66 palců, které nabídne ve zhruba 100 zemích světa. Už nyní dodává 84palcovou Ultra HD televizi zákazníkům ve více než 40 státech. Ohledně obsahu v Ultra HD rozlišení se LG dohodla na spolupráci s korejskou společností KBS. Na český a slovenský trh by se první Ultra HD televizory LG měly dostat ještě v letošním prvním čtvrtletí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).