Hlavní navigace

Léto v České televizi: Mamon, Vyprávěj nebo Tour de France

15. 6. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

ČT nabídne o prázdninách premiéru norského seriálu Mamon, novou dokumentární sérii Legendy záchranářství, nové díly GENu nebo přímé přenosy ze 104. ročníku Tour de France.

Na obrazovku se vrátí i klasické letní seriály, jako jsou Chalupáři, Nemocnice na kraji města nebo novější Vyprávěj.

Mamon (pátek, 21:45 hodin, od 7. 7. na ČT2)

Páteční večery obsadí ve vysílání České televize premiérové díly norského dramatického seriálu Mamon, v němž nekompromisní novinář díky anonymnímu tipu odhalí finanční skandál, do kterého je zapleten také jeho bratr, úspěšný ředitel jedné z největších norských finančních korporací. Když Peter Verås případ zveřejní, uvede tím do chodu spirálu událostí, která převrátí jeho život naruby. Jaká je největší možná oběť a co člověk udělá, aby ji nemusel podstoupit?


Autor: Česká televize

Velikáni českého filmu

Úterní a čtvrteční večery se na programu ČT2 ponesou ve znamení filmů českých režisérů. V programu se tak objeví i snímky Bohdana Slámy, který se nyní, mimo jiné, podílí na druhé řadě seriálu České televize Soudce A. K. Diváci se tak mohou těšit například na film Venkovský učitel, rodinné drama z prostředí malého českého města Čtyři slunce či psychologickou sondu Štěstí. Mezi uvedenými filmy se objeví i romantická komedie, inspirovaná postavou knížete Lva Nikolajeviče Myškina s Pavlem Liškou v hlavní roli, Návrat idiota či snímky podle předlohy známých český spisovatelů Výchova dívek v Čechách a Díky za každé nové ráno.

Klasické seriály i pohádky

V letních měsících, během kterých Česká televize, stejně jako většina ostatních evropských vysílatelů, neuvádí původní premiérovou tvorbu, se na obrazovku vrátí klasické seriály.

Malý pitaval z velkého města
pondělí a středa od 20:00 hodin


Autor: Česká televize

Hříšní lidé Města pražského
pondělí a středa od 21:00 hodin


Autor: Česká televize

Vyprávěj
úterý a čtvrtek od 20:00 hodin

Nemocnice na kraji města
úterý a čtvrtek od 21:00 hodin

Chalupáři
neděle od 20:15 hodin


Autor: Česká televize

Pohádky v pátek od 20 hodin

Hned čtyři oblíbené pohádkové příběhy nabídne ČT1 vždy v pátek večer. Jako první se 7. července představí komediální pohádka Kdyby byly ryby s Tatianou Vilhelmovou, Markem Taclíkem a Pavlem Liškou v hlavních rolích, o týden později se mohou těšit na Viktora Preisse jako tajemného ducha ve výpravné pohádce Duch nad zlato, jedenadvacátého července ovládne prime-time Vojtěch Dyk v příběhu o lásce nazvané Tři životy a poslední červencový páteční večer bude patřit Ondřeji Vetchému a Petru Rajchertovi v pohádce na motivy pověstí o císaři Josefovi Císař a tambor.

Legendy záchranářství a cyklus GEN

V epizodách cyklu Legendy záchranářství tvůrci nahlížejí pod ruce všem záchranářským složkám, především zdravotníkům a hasičům. Jejich očima revidují mediálně známé tragické případy havárií a pohrom, které si často vyžádaly oběti i mezi záchranáři a které znamenaly posun v práci těchto složek. S lékaři záchranné služby se tvůrci podívají na několik případů neobvyklých záchran a představí světově unikátní systém záchrany při srdeční zástavě. Hasiči divákům ukážou nové metody v boji s plameny a riskantní záchrany při požárech nebývalých rozměrů.

Česká televize bude i v létě nadále vysílat nové díly GENu, s Ivanem Passerem, Pavlem Rychetským či Miroslavem Vitoušem.

3516 kilometrů Tour de France na ČT sport

Prvního července zasedne k obrazovkám ČT sport snad nejrůznorodější publikum celého sportovního roku. Vrcholná cyklistická událost sezony, legendární Tour de France, totiž jako málokterý ze sportů pravidelně poutá i velkou část nesportujícího diváctva. To je, v takřka devadesáti hodinách přímých přenosů, fascinováno francouzskými přírodními sceneriemi, jež jsou kulisami již 104. ročníku nejslavnějšího cyklistického závodu světa.

1.–23. 7. 2017, Tour de France
Stejně jako v předchozích šesti letech odvysílá ČT sport živě všech jednadvacet etap závodu, které čítají 3516 kilometrů.

Kromě cyklistiky bude mít na programu ČT sport výrazný prostor také další, typicky letní sport – atletika. Diváci se mohou těšit na přenosy podniků prestižní Diamantové ligy z Paříže, Lausanne, Londýna, Rabatu i Monaca.

Léto pro děti na ČT :D

Déčko i letos vyzývá děti k aktivitě a společnému trávení času s rodiči a připravuje velkou letní soutěž. Loňská hra s názvem DIV svolávala agenty, aby zastavili roboty. Letošní hra je zatím, jak se na správnou hru sluší a patří, tajná. První indicie vypustí ve středu 21. června.

Artové léto

Hudební léto na ČT art zahájí již poslední červnový večer výběr koncertů z největšího a nejpopulárnějšího tuzemského festivalu Colours of Ostrava. Do prázdninové atmosféry diváky naladí třeba skupina Slowdive, britský rockový objev Nothing But Thieves nebo domácí elektroswingové hvězdy, které už stihly prorazit v zahraničí – Mydy Rabycad.

Večery na Artu budou po celé léto patřit rozličným hudebním žánrům. Neděle potěší příznivce českého folku a country, úterky, pátky i část sobotních nocí vyjde vstříc fanouškům rocku a popu a středeční noci zahrají na jazzové a swingové vlny. Kromě hudebních událostí čekají na kulturně zaměřené diváky také legendární české divadelní inscenace nebo vybrané snímky z evropského i světového filmu. Tak, jak je na Artu zvykem – v původním znění s titulky.

Vybraná programová okna ČT art
Úterý 20:20
Kultovní seriál Šílenci z Manhattanu
Středa 21:15
Letní výběr z pořadu Na Plovárně
Středa 21:45
Filmové premiéry v cyklu Americké nezávislé léto
Čtvrtek 21:55
Dokumentární Šumné stopy
Pátek 23:05
Legenda alternativní zábavy v podání Divadla Sklep

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).