Hlavní navigace

Jak nainstalovat aplikaci Lepší.TV na televizor s Androidem

15. 2. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Bohumil Herwig
UVNITŘ GALERIE – Jak jsme vás informovali, Gonet umístil svou aplikaci pro příjem IPTV na Google Play/Store. Pro Android TV tam však stále není běžným způsobem k nalezení. Máme pro vás trik.

AKTUALIZOVÁNO, 23. 2. 2017: byli jsme ještě upozorněni na trik číslo 2 – ve webovém prohlížeči na PC, které musí být napojeno na stejný router, vyvoláte tržiště Google Play. Najdete v něm aplikaci Lepší.TV (tady už to kupodivu jde!) a nainstalujete ji – pokud to samozřejmě půjde – do kompatibilního televizoru. Na Philips 49PUS6501 vše klaplo a následně se aplikace opět objevila na liště na tlačítku Home. Po necelém týdnu zkoušení i zde můžeme potvrdit její plnou funkčnost.

Google na Google Play/Store neumí vyhledávat. Zdá se vám to zvláštní? Možná jste na to ale narazili sami. Co víme, stává se to jen u Android TV, u mobilu nikoli, a běžně na to narážíme u televizorů (např. Voyo) a naposledy i u Nvidia Shield TV s Android TV (7).

Při pokusu o vyhledání aplikace internetové televize Lepší.TV na Sony KD-55XD7005 se program vůbec nenašel. Stačí ale malý trik, který nám poradili u TP Vision (výrobce TV Philips), a ejhle! Najednou se ukáže, že na Google Play/Store skutečně existuje, jen ji tržiště nedokáže nalézt.

K TÉMATU: Aplikace Lepší.TV pro mobil a televizor je už ke stažení v Google Play/Store

Jaká je Lepší.TV v počítači a v mobilu?

Jaká je Lepší.TV v televizoru?

U Philips 43PUS6551, na kterém aplikaci zkoušela společnost TP Vision, se Lepší.TV také nenašla, ale níže uvedený postup, který platí pro všechny televizory 65×1/12 na operačním systému Android TV 5.1 a 6.01, prý zafungoval. Zafungoval i u Sony.

A jak postupovat? Stačí si na odkazu stáhnout aplikaci Lepší.TV a překopírovat ji na flash paměť. Do televizoru si pak z Google Play/Store nainstalujte souborový manager (třeba ES File Explorer), spusťte ho a najděte Lepší.TV. Pozor ale! Neinstalujte aplikaci běžným způsobem, nýbrž po jejím spuštění klikněte na volbu „Market“, což je vidět i ve fotogalerii. Aplikace se následně vyhledá na Google Play/Store a odtud se také nainstaluje, což je zřejmé už z toho, že v televizoru nemusíte povolovat volbu „instalace z jiných zdrojů“, a také z toho, že se běžně umístí na lištu na tlačítku Home (naše hlavní námitka z testu Jaká je Lepší.TV v televizoru? tedy mizí a nejen ona).

UX DAy - tip 2

Připravte se pouze na to, že nejspíše hned po instalaci vyběhne hlasitost televizoru na nějakých 100 %, takže bude zapotřebí ji ztlumit.

Následný malý testík Lepší.TV na Sony KD-55XD7005 s Android TV (6) dokázal, že vše funguje, jak má, resp. stejně jako u Philips 43PUS6551. Přihlášení do aplikace proběhlo v pořádku a její funkce byly bezproblémové, včetně skvělého přeskakování reklam v pořadech, nejspíše nejlepšího na trhu. A dokonce je k dispozici i jedna funkce navíc – po naší připomínce, že u aplikace v TV nejde vyvolat funkce Kalendář pro rychlejší pohyb v rámci Zpětného zhlédnutí, které je nyní až 30denní (nepodporují ho všechny stanice), ji ostravský Gonet briskně zapracoval a opravdu ji přes tlačítko nuly dálkového ovladače vyvoláte. Pokud ji zkusíte nainstalovat, dejte nám prosím vědět, zda funguje, a připište označení televizoru a verzi Android TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).