Hlavní navigace

RRTV: Lagardère porušuje s vlastním vysíláním licenční podmínky BBC

7. 3. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Na tuto skutečnost upozornil už 1. března v tiskovém prohlášení veřejnoprávní rozhlas. Ten původně na VKV frekvencích BBC šířil zpravodajské Rádio Česko, které k tomuto datu zaniklo.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání, které se konalo tento týden, upozornila společnosti Lagardère Active ČR, mimo jiné provozovatele rozhlasových stanice Evropa 2 a Frekvence 1, že porušuje licenční podmínky, které souvisí se vstupováním do vysílání britské stanice BBC World Service na území České republiky. Vysílací radě se konkrétně nelíbí, že Lagardère vyrábí svůj vlastní zpravodajský obsah a nepřebírá ho od Českého rozhlasu. Lagardère převzala od 1. března společnost BBC Radiocom, která je držitelem VKV licence BBC v Česku.

K TÉMATU: Porušujete licenční podmínky BBC, obvinil Český rozhlas skupinu Lagardère

Lagardère Active ČR, ale v této věci prozatím nezaujala žádné stanovisko, čeká, co ji vysílací rada sdělí po 7 dnech, což je lhůta, která společnosti byla stanovena na nápravu. Dnešní vyjádření v tiskové zprávě RRTV ohledně vysílání společnosti BBC Radiocom asi nikoho nepřekvapí, tento názor deklarovala Rada již ve své tiskové zprávě z 28.2.2013, na kterou jsme se již reagovali. Počkáme na případné odůvodnění tohoto upozornění a podle toho zvážíme další postup, uvedl výkonný ředitel Lagardère Active ČR a jednatel BBC Radiocom Miroslav Hrnko.

UX DAy - tip 2

ČTĚTE TAKÉ: Česká BBC má nový web, Lagardère bude nadále v jejím vysílání hrát i hudbu

Upozornění na porušení licenčních podmínek, které musí splňovat společnosti BBC Radiocom, vydal hned 1. března Český rozhlas, tedy v den, kdy se české vysílání Lagardère Active ČR na vlnách BBC ozvalo. Současné vysílání BBC od 1. 3. 2013 hrubě porušuje platné licenční podmínky, podle kterých je povinností BBC Radiocom vysílat ve svém programu dopolední a odpolední bloky v češtině, které dodává Český rozhlas, konstatoval při této příležitosti v tiskovém prohlášení mluvčí rozhlasu Jakub Čížek. Veřejnoprávní rozhlas původně šířil na vlnách BBC zpravodajské Rádio Česko, které však od 1. března integroval spolu s ČRo 6 a ČRo Leonardo do okruhu ČRo Plus.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).