Hlavní navigace

RRTV: Kuki v DVB-T jako další kanál HbbTV?

12. 5. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

RRTV mj. rovněž sdělilo, že tato služba IPTV/VoD je poskytována v souladu s předpisy a může být zároveň zpřístupněna i přes pozemní DVB-T a chytrý televizor.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV, Rada) na svém 9. zasedání konaném 9. 5. 2017 projednala 33 bodů programu, vyhodnotila 30 stížností diváků a posluchačů, vydala osm upozornění na porušení zákona a rozhodla o zahájení sedmi správních řízení. Vydala také jednu pokutu ve výši 50 000 Kč společnosti Hero Czech, s. r. o., týkající se zavádějících informací o potravinách (obchodní sdělení Sunar na Primě Cool).

Rada také zaevidovala dva nové poskytovatele audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání a celkem tak eviduje 145 zapsaných poskytovatelů IPTV/VoD.

BRAND24

K TÉMATU: RRTV: dvě nové satelitní licence a několik zamítnutí

RRTV nabízí volné frekvence ve Zlíně, Velkém Meziříčí, Kolíně a v Peci pod Sněžkou (6. letošní zasedání)

Rozhlasové vysílání: licence pro Dačice-město

  • Vyhlášeno bylo licenční řízení k provozování rozhlasového vysílání šířeného prostřednictvím vysílačů se souborem technických parametrů Dačice-město, 98,5 MHz, 250 W. Lhůta pro doručení žádostí je 20. června 2017.
  • RRTV udělilo souhlas provozovateli Evropa 2 ke změně územního rozsahu vysílání spočívající ve změně výšky antény nad zemí ze současných 15 m na 30 m pro Velké Meziříčí (92,9 MHz, 200 W).
  • Rada naopak, z důvodu negativního stanoviska Českého telekomunikačního úřadu, neuděluje provozovateli Media Bohemia, pro program Rádio Blaník, souhlas ke změně souboru technických parametrů licence a územního rozsahu vysílání, a to přidělením kmitočtu Kyjov 94,0 MHz, alt. 98,7 MHz, alt. 99,7 MHz (50 W, resp. 100 W).

TV vysílání: Kuki TV je OK…

  • Rada se seznámila s vyjádřením společnosti Prague Digital TV ve věci poskytování služby Kuki TV a sděluje, že je poskytována v souladu s právními předpisy a může být zároveň zpřístupněna skrze programovou pozici multiplexu DVB-T prostřednictvím Smart TV připojené k internetu.

IPTV/VoD: máme tu Kuki Kino…

  • Poskytovatel Smart Comp byl zapsán do Evidence poskytovatelů audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání. Služba je poskytována ode dne 1. května 2017 pod názvem Kuki Kino a umístěna na internetové adrese www.kuki.cz.
  • Poskytovatel KTV Galaxie byl zapsán do Evidence poskytovatelů audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání. Služba je poskytována od 1. ledna 2017 pod názvem „Zveřejňování reportáží na webové stránce“ a na www.tvdrak.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).