Hlavní navigace

Která stanice zaplatí za Gambrinus ligu víc? Vysílací práva získal Pragosport

16. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V současné době se objevuje nejvyšší fotbalová soutěž u nás na ČT Sportu a kanálech mediální skupiny Nova. Nejatraktivnější duely by nyní ale mohly vysílat výhradně placené stanice.

O vítězi boje týkajícího se nejvyšší české fotbalové soutěže Gambrinus ligy je rozhodnuto. Až do roku 2018 bude majitelem vysílacích práv společnost Pragosport, za nímž stojí někdejší místopředseda fotbalové asociaceJaroslav Vacek. Informuje o tom deník Sport. Čtyřletá smlouva vstoupí v platnost se začátkem sezóny 2014/2015 a fotbalovým klubům vynese celkově přes 400 milionů korun. S velkou pravděpodobností se tak největší taháky Gambrinus ligy objeví na placených kanálech, zbytek pak na volně šířených stanicích.

K TÉMATU: Fotbalová Gambrinus liga pouze na placených kanálech? I tato možnost je ve hře

Jednali jsme i se zahraničními partnery, jeden z nich se dostal i do finále, ale nakonec to skončilo u českého subjektu, potvrdil deníku Sport Luboš Koželuh, šéf STES, marketingové společnosti Fotbalové asociace České republiky. Koželuh nechtěl komentovat částku, o níž deník Sport informuje. Potvrdil však, že je vyšší, než za jakou se prodala práva předtím. O tom, na kterých programech se nakonec bude Gabrinus liga vysílat, zatím není rozhodnuto. Předpokládá se, že model rozvržení jednotlivých dnů bude podobný jako doposud.

BRAND24

Z ARCHIVU: Český fotbal nebo hokej na více televizích? Nesmysl, říká Otakar Černý

Vysílací práva na nejvyšší českou fotbalovou soutěž se snažila získat přímým jednáním také Česká televize. V polovině ledna letošního roku ale ústy výkonného ředitele ČT Sport Jiřího Ponikelského pro server Aktuálně.cz vzkázala, že za ně není ochotna zaplatit více než doposud. V současné době si Gambrinus ligu mezi sebe dělí Česká televize a mediální skupina Nova (FandaNova Sport). Z placených stanic by o ni bezpochyby měla zájem například Sport TV (Sport 1 a Sport 2), vyloučen není ani Digi Sport, který spravuje po velké akvizici spolu s Digi TV SK i digitální televizí Magio společnost Slovak Telekom.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).