Hlavní navigace

Krimiseriál Nezvěstná odstartuje ve středu 11. října na kanále AXN

26. 9. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: AXN
UVNITŘ VIDEA – V hlavních rolích se objeví Stana Katicová, známá ze seriálu Castle na zabití, anebo Ralph Ineson, který si zahrál v seriálu Hra o trůny nebo filmové sérii o Harry Potterovi.

Seriál vypráví příběh agentky FBI Emily Byrneové, která se během stíhání jednoho z nejznámějších sériových vrahů v Bostonu beze stopy ztratí a je prohlášena za mrtvou. O šest let později ji objeví skoro utopenou v opuštěném domě kdesi v lesích. 

Z doby svého zajetí si na nic nepamatuje a po návratu domů zjistí, že její manžel, kterého ztvárnil Patrick Heusinger, začal nový život s jinou ženou a její syn ji nepoznává. Navíc se dozví, že je hlavní podezřelou ze série vražd.

PSALI JSME: AXN láká na drama z prostředí FBI, na podzim uvede seriál Nezvěstná

Desetidílný seriál je originální produkcí sítě Sony Pictures Television a jeho exkluzivní premiéru nabídne kanál AXN ve středu 11. října od 21 hodin. Reprízu pak odvysílá v pátek 13. října od 21:55 hodin a v pondělí 16. října ve 22:50 hodin. Seriál poběží do poloviny letošního prosince 2017 a diváci jej budou moci sledovat také on-line na webu axn.cz v přehrávači AXN Player.

Kromě Stany Katicové v hlavní roli Emily Byrneové a Patricka Heusingera v roli jejího manžela Nicka Duranda se mohou diváci těšit na Ralpha Inesona jako speciálního agenta FBI Adama Radforda a nejbližšího kolegy Emily, dále Caru Theoboldovou v roli Alice Durandové, nové manželky Nicka, Neila Jacksona v roli Jacka Byrnea, nevlastního bratra Emily, nebo Angela Bonanniho v roli ambiciózního detektiva bostonské policie Tommyho Gibbse.

Zajímavosti

  • Seriál byl v červnu zahajovacím snímkem 57. ročníku Mezinárodního televizního festivalu v Monte Carlu.
  • Ačkoli se příběh odehrává v Bostonu, natáčel se celý v Bulharsku. Nejprve byl za místo děje vybrán Boston, protože je nejevropštějším americkým městem, poté si produkční štáb z několika možných zemí vybral Bulharsko, a to z důvodů podobnosti krajiny a přírody.
  • Natáčení probíhalo letos v zimě, od ledna do března, a zabralo celkem 62 natáčecích dnů – točilo se na šedesáti lokacích a ve studiích.
  • Celý seriál se natáčel najednou, točil se tedy spíše jako film. Herci měli k dispozici všech deset scénářů a hráli scény podle lokací – v jednom dni mohli natáčet scény z úplně jiných epizod.
  • Teaser k filmu byl vyroben v Budapešti a celé jeho natáčení probíhalo pod vodou. Točilo se v noci od 22 do 5 hodin ráno. Dublérkou hlavní hrdinky byla držitelka bronzové medaile z evropského šampionátu v potápění Aniko Vancsura z Maďarska. Bez neoprenu šlo ve vodě vydržet jen pár minut, i když měla voda pokojovou teplotu. Na přední straně spisu FBI v teaseru je pak skryto několik nápověd.
  • Kromě České republiky se seriál promítá třeba v sousedním Slovensku, Polsku, Maďarsku, ale také Španělsku, Portugalsku, Rusku a jinde. V Kanadě, Latinské Americe a na Islandu se premiéry plánují.

PROHLÉDNĚTE SI PRESS KIT K SERIÁLU NEZVĚSTNÁ

UX DAy - tip 2

Hlavní představitelka Stana Katicová (angl. Katic, vyslovováno Katik, 39 let) se narodila v Kanadě, má ale srbochorvatské kořeny. Nezvěstná, jehož je také výkonnou producentkou, je její první televizní rolí po seriálu Castle na zabití, ve kterém odehrála celkem osm řad. Hrála také ve filmu James Bond: Quantum of Solace a objevila se v celé řadě seriálů a filmů, včetně seriálu 24 hodin. V roce 2011 navštívila Českou republiku, kde na zlínském filmovém festivalu představila svůj film Jen pro zamilované a kde byla také členkou festivalové poroty.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).