Hlavní navigace

Křesťanská televize Lux začala testovat na satelitu Astra 3B. O ostrém vysílání jedná

13. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Slovenská křesťanská televize Lux finalizuje jednání o svém zařazení na satelitní pozici 23,5 stupně východně. Po TV Noe by tak byla již druhým kanálem tohoto typu u nás.

Na satelitní pozici 23,5 stupně východně, zde své programy šíří také operátoři CS Link, Skylink a T-Mobile televize, začalo zkušební vysílání slovenského křesťanského kanálu TV Lux. Program se prozatím identifikuje jako TEST. Stanice se nachází v multiplexu společnosti Media Broadcast. Ze stejné frekvence jsou šířeny například také volné kanály regionalnitele­vize.cz, Óčko a AFTV.

K TÉMATU: Křesťanská TV Lux chce vysílat přes pozici CS Linku a Skylinku

BRAND24

Vypadá to, že se na této pozici skutečně objevíme. V případě, že dojde k zařazení našeho programu na tento satelit, budeme o tom informovat tiskovou zprávou, řekla serveru DigiZone.cz Eva Hrešková z marketingu TV Lux. O snaze tohoto programu dostat se na pozici 23,5 stupně východně, se hovoří dlouhodobě. Nyní to ale skutečně vypadá, že už k němu dojde. TV Lux by byla další křesťanskou stanicí pro česko-slovenského diváka na této pozici. Již několik let ji využívá televize Noe.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12168/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).