Hlavní navigace

Konzervativní TV Republika už si zajistila pozici na satelitu. Dostupná bude i v HD verzi

13. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Prostřednictvím družice bude signál programu kódován, ale minimálně první měsíc vysílání bude dostupný bez kryptování, tedy bez problémů ho naladí také diváci v Česku a na Slovensku.

Společnost Telewizja Niezależna, provozovatel chystaného polského zpravodajského kanálu TV Republika, počítá pro tuto stanici, která chce nabídnout nezávislou publicistiku, s přibližně 50 zaměstnanci. Program bude mít sídlo ve Varšavě a k dispozici budou prozatím dva přenosové vozy – jeden jednokamerový a druhý vícekamerový. Každých 15 minut bude program nabízet aktuální rychlé zpravodajství a pořady zaměřené na politiku a publicistiku, chybět nebudou ani dokumenty. Chystaná stanice má svou webovou prezentaci na adrese: http://telewizjarepublika­.relacjenazywo.pl/.

K TÉMATU: Konzervativní Telewizja Republika by mohla v Polsku odstartovat 10. dubna

BRAND24

Televize už požádala tamního regulátora KRRiT také o vydání potřebného oprávnění a je v jednání s operátory o zařazení do jejich nabídek. Provozovatel už uzavřel dohodu také na distribuci signálu prostřednictvím družice Hot Bird. Smlouvu má přímo se společností Eutelsat. Program bude dostupný na satelitu ve standardním rozlišení, na kabelu, v IPTV a na internetu se počítá i s jeho HD verzí. Po dobu alespoň jednoho měsíce by měl být signál nekódovaný, bude tedy zachytitelný i na našem území. Do budoucna počítá Telewizja Niezależna s modelem placení „a la carte“. Poplatek bude symbolický, přibližně 5 zlotých.

Zdroj: Wirtualnemedia.pl, Satkurier.pl

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).