Hlavní navigace

Konec televizního pirátství v Čechách podle Eriky Luzsiczy

18. 4. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televizní trh se v Česku pomalu očišťuje a končí doba pravidelného nelegálního vysílání. Nejvýrazněji je situace patrná u slovenských televizních stanic dostupných na českém území.

Doposud bylo zcela běžnou praxí, že slovenské stanice bylo možné naladit načerno, upozorňuje mediální společnost Axocom. Již nějakou dobu dochází k čištění na trhu specializovaných televizních kanálů, nejpatrnější je situace u slovenských stanic. Například TV JOJ neměla u nás povolení k distribuci, přesto ji mnoho diváků ve své nabídce našlo. Televize proto před časem vyzvala operátory, aby neprodleně přestali s nelegální distribucí jejího obsahu. Naopak stanice vytvořila specializovaný kanál JOJ Family, který je právě určen pro český trh, vysvětlila ředitelka společnosti Axocom Erika Luzsicza s tím, že právě slovenská produkce je v tuzemsku hodně populární.

UX DAy - tip 2

Milion proti sto dvaceti tisícům

TV JOJ sledovalo v Česku měsíčně až milión diváků. Stanice nabízela i pro české diváky atraktivní formáty a mix zpráv, seriálů a vlastních pořadů. Není tedy asi překvapením, že stanice vyšla diváckému úspěchu vstříc a kvůli narovnání právní situace v tuzemsku vytvořila speciální TV kanál, který je určený k distribuci jen a právě u nás. Takto vznikla JOJ Family, které vylepšila programovou nabídku. Navíc mnoho pořadů nechala nadabovat do češtiny.

JOJ Family funguje v Česku jako separátní kanál slovenské matky, která nabízí unikátní a specifický divácký zážitek. Krom zpráv se zaměřili i na české seriálové evergreeny jako Chlapci a chlapi, Ženu za pultem a podobně. Díky tomu se jim podařilo chytit českého diváka a aktuální denní share je dostal již na jedno procento diváků. To jinými slovy znamená, že je denně sleduje v průměru 120 tisíc lidí, doplnila Luzsicza.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je ředitelkou společnosti Axocom, která zastupuje zhruba padesát stanic v regionu střední a východní Evropy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).