Hlavní navigace

Koncem března dorazí Ferguson i300. DAB přijímač s internetem a Bluetooth

17. 3. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Ferguson
AKTUALIZOVÁNO – UVNITŘ FOTOGALERIE – Na stránkách polského výrobce se objevil bohatě vybavený rozhlasový přijímač dodávaný mj. i s dálkovým ovladačem.

AKTUALIZOVÁNO, 13:25: Přijímač má u Tomi Czech stát 3.200 Kč.

Ferguson i300 pracuje s tunery FM (RDS), DAB a DAB+ a díky zabudované Wi-Fi na něm lze také poslouchat tisíce internetových stanic nebo muziku z domácího serveru přes DLNA. Výbavu doplňuje Bluetooth 2.1 s EDR, takže se na něj napojíte i z mobilního telefonu. Hudbu lze ale také poslouchat z domácí sítě přes DLNA, a to ve formátech MP3, WMA, AAC, FLAC či WAV.

Zabudován je barevný TFT displej o úhlopříčce 6,1 cm (2,4") a dvojice širokopásmových reproduktorů o průměru 2,5", tj. 6,4 cm, doplněná o bassreflex a napojená na zesilovač o výkonu 2× 30 wattů.

NAPSALI JSME: České Radiokomunikace posílily síť určenou pro DAB vysílání, přibyl vysílač v Berouně

Dětské rádio Pigy je ode dneška dostupné i v DAB multiplexu firmy Teleko

Technisat DigitRadio 306: solidní rozhlasový přijímač pro FM i DAB (recenze)

Přijímač je vybaven časovačem, budíkem, funkcí Sleep pro automatické vypnutí po určité době a zprostředkuje také informace o počasí pro asi 5000 míst. K dispozici má být i ovládací aplikace pro mobilní telefon.

BRAND24

Rozhraní USB podle všeho nejde využít pro přehrávání hudby, nýbrž jen pro dobíjení zařízení, k dispozici je dále výstup na sluchátka a stereo audio vstup v podobě 3,5mm jacku. Příjem obstarává teleskopická anténa, počet uložitelných stanic nebyl oznámen, přímo jdou vyvolat čtyři.

Rozměry jsou 330 × 115 × 173 mm (Š x V x H), hmotnost 2,4 kg. Přijímač by měl být ke koupi u Tomi Czech na přelomu tohoto měsíce, cena nebyla oznámena.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).