Hlavní navigace

Kolik lidí vlastně sledovalo pražské derby na O2 Sport?

18. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: O2
Na tiskové konferenci O2 byly minulý týden oznámeny nejen nové sportovní akvizice, ale v prezentaci se mihl i list se sledovaností zápasu pražských „S“.

A protože žádné vysvětlení výsledků sledovanosti utkání Sparta-Slávia na kanálu O2 Sport neproběhlo, zeptal jsem se u O2 jednak na počet domácností, které zápas sledovaly, a jednak na vysvětlení dat, která vidíte na fotografii níže.

  • O2 TV – 137 tisíc – jde o počet diváků, kteří zápas viděli přes set-top box, přičemž O2 počítá s 2,5 diváka na jedno zařízení, což je zhruba jedna domácnost (kolik domácností vlastní více set-top boxů, je ovšem otázkou).
  • Mobilní TV – 20 tisíc diváků, což jsou ti, kteří zápas sledovali prostřednictvím mobilní či webové aplikace (telefony, tablety, počítače a další zařízení). Tady se počet bere 1:1.
  • Hospody (tzv. sportovní kino) – podle informací operátora je O2 TV umístěna v 800 restauracích a hospodách všeho druhu po celé ČR. Tady se přesný počet diváků neví, odhad 40 tisíc je odhadem Staropramenu a bere se podle výtoče piva.

ČTĚTE TAKÉ: Kompenzace za výpadky při derby? Pět voucherů do videotéky O2

BRAND24

Digi TV má anglickou ligu. O2 TV rovnou fotbalový kanál


Autor: Bohumil Herwig

Celkově vzato tudíž O2 dospělo k číslu 197 tisíc diváků. Přímé odpovědi o počtu set-top boxů, přes které byl zápas sledován, jsem se bohužel nedočkal. Nicméně podle výše uvedených kritérií sledovalo derby Sparta-Slávia 54 800 domácností, resp. set-top boxů v domácnostech (opět se bere jeden set-top box na domácnost). A protože O2 TV má kolem 210 tisíc zákazníků, vychází nám z toho rozumné číslo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).