Hlavní navigace

Kinosvět bude na jaře pokračovat s osvědčenými formáty, mezi programovými novinkami je opět ruský seriál

8. 2. 2017
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor: TV Kinosvět
UVNITŘ PROGRAMOVÉ SCHÉMA – Celkem uvede stanice Kinosvět v premiéře přes dvacet dokumentárních sérií a také jeden hraný seriál. Je jím ruská Likvidace, která se odehrává v Oděse, těsně po druhé světové válce.

V jarním programovém schématu dokumentárního kanálu Kinosvět převládají dokumentární řady vyrobené v České republice, kterých je celkem jedenáct a deset z nich pochází z vlastní produkce stanice. Z USA pak program televize Kinosvět rozšíří šest dokumentárních seriálů, stejný počet jich pořídila z Ruska. Zbývající seriál pak pochází z produkce televize OSN UN TV. Programové schéma dále obohatí různé samostatné pořady jak české produkce, tak z dalších zemí světa.

Pondělí se na kanále Kinosvět ponese ve znamení zajímavostí ze současného světa, úterý bude patřit záhadám a paranormálním událostem a ve středu se mohou těšit příznivci militarií. Ve čtvrtek se tradičně zjeví paranormální a záhadné jevy, páteční obrazovku ovládnou kriminální případy a tajemné příhody. V sobotu stanice nabídne hraný seriál a další záhadologii, v neděli se pak dostaví dokumenty o UFO a záhadách vesmíru.

Ze Spojených států doputuje pokračování Krimi záhad i druhá série Akt UFO

Dokumentární série zakoupené ze Spojených států zahrnují krom jiného nové řady seriálů Krimi záhady, ve kterém lékaři, detektivové a experti různých oborů objasňují zdánlivě neřešitelné případy (vysílat se začne od 17. února), druhá řada série Akta UFO II., ze kterých se na povrch dostávají informace, které svět ani neměl znát (poprvé se na obrazovce objeví 26. února).

Chybět nebudou ani nové řady Záhadných objevů, a to jak ve vesmíru, tak na naší planetě. Novinkou bude minisérie Krvavé pláže Normandie zachycující spojeneckou invazi do Francie v roce 1944 podle dokumentů amerického námořnictva a očima přímých pamětníků (těšit se můžete od 8. března).

Ruské seriály nabídnou pátrání po Jantarové komnatě, indiány, čarodějnice i Džugašviliho životopis

Ruské dokumentární série, které uvede TV Kinosvět, se budou věnovat primárně záhadám, tajemství a válce. Příkladem pro prvně jmenovanou tématiku jsou Poslední šifry Mayů, ve kterých dva ruští novináři pátrají po tajemstvích starých Mayů a Aztéků (vysílat se bude od 28. února), Největší čarodějové světa o šamanech, čarodějnicích, čarodějích a vědmách (od 28. března) nebo série Duše ďábla, která mimo jiné vysvětluje, proč bychom se neměli dívat zaklínačům do očí a proč mohou čarodějnice létat na koštěti (první díl bude odvysílán 23. února).

Na diváky dále čekají série Hitler, Stalin a Jantarová komnata (od 15. února), která nabídne vzrušující pátrání po jednom z největších pokladu světa, a seriál Stalin: Krev na sněhu (od 29. března), který dokumentuje jeho vzestup k moci, jeho vládu v Sovětském svazu, spojenectví i válku s nacistickým Německem a konečně i jeho smrt v roce 1953.

Kinosvět také jako už tradičně nabídne i jeden hraný seriál. Ten plánovaný na letošní jaro se jmenuje Likvidace a odehrává se těsně po válce v Oděse, městě plném zločinu, kde jsou vraždy na denním pořádku. Proto se velitelem oděského vojenského okruhu stává slavný maršál Žukov. První díl si mohou diváci pustit 25. února.

Vlastní produkce dá prostor doktorům a cestovatelům, dojít by mělo i na „záblesky radosti v šedi všedních dnů“

Ze své vlastní produkce uvede Kinosvět například novou řadu pořadu S MUDr. Jonášem o zdraví, kterou uvádí tento představitel celostní medicíny. První díl bude uveden 13. března. Pokračovat bude i Magazín záhad s lovcem záhad Otomarem Dvořákem, který poběží od 28. února. Dále láká Kinosvět mimo jiné i na dokumentární střihovou sérii Náš svět II., věnovanou například oceánům a pralesům, ale i nesmyslným převozům rajčat po Evropě. Vysílat se bude od 6. března.

Diváci se dočkají i dalších dílů střihové série Válka a zbraně II, která sleduje myšlení vojenských expertů a výcvik profesionálních vojáků. Nebude chybět ani další řada série S Čechy okolo světa II., která mimo jiné zachytila výstup na Mount Kenya a nabídne praktické rady cestovatelům do Afriky nebo pro individuální pěší přechod Grónska. Jednotlivé díly představí také třeba český pár na Eurotripu, ráj na Havaji nebo výlet seniorů do Asie. Série odstartuje 3. března.

BRAND24

Nově pak Kinosvět odvysílá seriál Tajemství českých hradů s historikem Karlem Novákem a Paranormálním týmem. Ten poběží od 3. března. Tisková zpráva také na závěr slibuje Úsměvy, slzy dojetí, překvapení: Záblesky úžasu a radosti v šedi běžného dne. Ty údajně chystá Kinosvět jako dárek svým divákům od 4. března a pravidelně pak každou další sobotu od 19 hodin.

Jarní premiéry na TV Kinosvět

Dokumentární stanice kinoSvět začala vysílat v širokoúhlém formátu

Pondělí: současný svět

18:30–19:00 Suma sumárum aneb Kde jsou mé peníze

Obnovená premiéra seriálu, který na osudech jednotlivců ukáže jak, nenaletět, ušetřit a nechat peníze vydělávat. Od 6. března.

19:00–19:30 S MUDr. Jonášem o zdraví

Nová řada oblíbeného pořadu s populárním představitelem celostní medicíny. Od 27. února.

20:00–20:30 Náš svět II

Nová řada dokumentární série se bude věnovat především oceánům a pralesům, ale zachytí třeba i nesmyslné převozy rajčat po Evropě. Od 6. března.

20:30–21:30 Úžasný život

Úžasná místa, úžasné události a úžasní lidé v nové řadě dokumentárního seriálu USA. Od 6. března.

Úterý: záhady a paranormální jevy

20:00–20:30 Magazín záhad

Nová řada oblíbeného pořadu s lovcem záhad Otomarem Dvořákem. Od 28. února.

20:30–21:30 Poslední šifry Mayů

Dva ruští novináři pátrají po tajemstvích starých Mayů a Aztéků. Ne všude jsou vítáni… Zodpoví otázku, proč Mayové předvídají apokalypsu lidstva? Od 28. února.

Největší čarodějové světa. Šamani, čarodějnice a čarodějové, vědmy

Jejich obřady, zázraky a magické formule. Premiéra ruského dokumentárního seriálu. Od 28. března.

Exorcista Očitka

Tak se v pravoslavné církvi nazývá vymítání ďábla. Jak v Rusku probíhá? Od 16. května.

21:30–22:00 Magazín 21. století

Další díly magazínu z produkce TV OSN přináší lidské příběhy, v nichž se odrážejí palčivé otázky současného světa. Od 28. února.

Středa: válka

20:00–20:30 Válka a zbraně II

Co vymýšlejí vojenští experti a jaký je výcvik profesionálních vojáků. Nová řada střihového dokumentu TV Kinosvět. Od 22. února.

20:30–21:30 Hitler, Stalin a Jantarová komnata 

Jaký byl souboj Hitlera a Stalina o tento skvost? A jak pokračuje současné pátrání? Doku série o vzniku tohoto divu světa, jeho krádeži a následném pátrání. Od 15. února.

Stalin: Krev na sněhu

Od 29. března.

21:30–22:00 Krvavé pláže Normandie

Den D – spojenecká invaze do Francie v roce 1944 ve filmových dokumentech amerického námořnictva a očima pamětníků a historiků. Od 8. března.

Magazín Severoatlantické aliance

Vojenský svět není jen o drilu a zbraních, ale i o vědě, náročném výcviku a strategii a taktice. Unikátní videodokumenty Severoatlantické aliance. Od 29. března.

Čtvrtek: paranormální záhady

20:00–20:30 Pohromy a neštěstí

Erupce sopek, povodně, tsunami, zemětřesení, nehody vlaků a aut, mořské bouře. Zkrátka nehody všeho druhu zachycené na video profesionály i amatéry ve střihovém seriálu TV Kinosvět. Od 9. března.

20:30–21:30 Duše ďábla

Proč byste se neměli dívat zaklínači do očí… Proč mohou čarodějnice létat na koštěti… A proč… Premiéra unikátního ruského seriálu, který odhaluje neuvěřitelné záhady. Od 23. února.

Pátek: krimi, cesty, tajemství

19:00–19:30 Pocity s Mistou

Vztahy, práce, rodina, zdraví a sexualita v talkshow populární slovenské zpěvačky, který má podobu průběžně vysílaného týdeníku.

20:00–20:30 S Čechy okolo světa II

Výstup na Mount Kenya a praktické rady pro Afriku, sám pěšky přes Grónsko, český pár na Eurotripu, Havaj – moře a pláže, se seniory do Asie a mnoho dalšího. Svět očima českých cestovatelů a cestovatelek všeho druhu. Druhá řada oblíbené série. Od 3. března.

20:30–21:30 Krimi záhady

Spravedlnosti neunikneš! Lékaři, detektivové a experti různých oborů odhalují krimi záhady. Žhářství a smrt. Vražda, nebo nehoda? Další řada světově oblíbeného dokumentárního seriálu USA. Od 17. února.

21:30–22:00 Tajemství hradů

Paranormální tým spolu s historikem Karlem Novákem odkrývají neznámou historii českých hradů. Od 3. března.

Sobota: seriál, tajemství

19:00–19:30 Záblesk

20:30–21:30 Likvidace

Oděsa těsně po válce je plná zločinu. Vraždy na denním pořádku. Velitelem oděského vojenského okruhu se stává maršál Žukov. Jeden z nejvýše hodnocených seriálů plný hvězd současného ruského filmu. Od 25. února.

21:30–22:00 Záhadné objevy: Úžasná planeta II

Prohlídka pozemských zázraků komentovaná Phillipem Cousteauem mladším. Druhá řada dokumentárního seriálu USA určená pro celou rodinu… Od 4. března.

Neděle: UFO, vesmír

20:30–21:30 Akta UFO II

Nepřátelé z vesmíru a jejich pozemské stopy. Co nám bylo až dosud tajeno? Závažné informace o mimozemšťanech nyní vystupují na povrch v druhé řadě seriálu USA. Od 26. února.

21:30–22:00 Záhadné objevy: Vesmír II

Jaká tajemství se ukrývají ve vesmíru a co jsme o něm nevěděli. Neuvěřitelné putování kosmickým prostorem s populární vědkyní Emily Calandrelli. Od 5. března.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).