Hlavní navigace

Ke konci května začne AMC vysílat seriál na motivy komiksu Preacher

16. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: AMC Networks
Nadpřirozeno, pokroucené lidské osudy i temně komediální drama… to je Preacher – televizní adaptace populárního komiksu Gartha Ennise a Steva Dillona z devadesátých let.

V deseti dílech první série mohou diváci sledovat příběh kazatele (anglicky preacher) Jesse Custera ze západního Texasu – muže, který ztratil víru, jehož cílem je dosáhnout království nebeského. Jesse je ovládán tajemnou silou, díky které získává nadpřirozené schopnosti. Na své cestě se spojí se svou drsnou ex-přítelkyní Tulip a irským vandrákem Cassidym. Společně jsou uvrženi do šíleného světa obývaného postavami z nebe i pekla, a vším, co se nachází někde mezi těmito dvěma protipóly. Čekají je tak střety s démony i s anděly.

Sérii připravil produkční tým ve složení Seth Rogen, Evan Goldberg (Apokalypsa v Hollywoodu, Superbad, Sousedé), Samem Catlinem (Breaking Bad) nebo James Weaver. Seriál vznikl v koprodukci společností AMC Networks a Sony. Diváci se mohou na premiéru každé epizody těšit vždy v pondělí ve 3 hodiny ráno a na reprízu ten samý den ve 22 hodin.

BRAND24

Seriál na stanici AMC naváže na poslední epizodu první poloviny 2. sezony seriálu Fear the Walking Dead, který bude na programu 23. května.

Herecké obsazení:
Dominic Cooper (Jesse Custer)
Joseph Gilgun (Cassidy)
Ruth Negga (Tulip)
Lucy Griffiths (Emily)
W. Earl Brown (Sherriff Root)
Anatol Yusef (DeBlanc)
Tom Brooke (Fiore)
Derek Wilson (Donnie Schenck)
Ian Colletti (Eugene/Arseface).

Tvůrci seriálu
Showrunner/Výkonný producent/Scenárista: Sam Catlin
Výkonná produkce (Point Grey Pictures): Seth Rogen, Evan Goldberg a James Weaver
Výkonná produkce (Original Film): Neal H. Moritz a Ori Marmur
Výkonná produkce: Vivian Cannon, Jason Netter a Ken F. Levin
Výkonná koprodukce: Garth Ennis, Steve Dillon, Mark McNair, Michael Slovis a Sara Goodman

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).