Hlavní navigace

Kanály Novy na Slovensku oficiálně? Učiněn důležitý krok

14. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Skupina Nova uzavřela dohodu s asociací SAKT o podmínkách distribuce stanic Nova International a Nova Sport. A nejen jich.

Součástí dohody je totiž také časový plán a návrh spolupráce při vypínání těch kanálů skupiny Nova, které jsou na Slovensku šířeny bez oficiálního souhlasu, a jde tudíž i o stanice TV Nova, Nova Cinema, Smíchov, Fanda a Telka. Vyplývá to ze zaslané tiskové zprávy CET 21.

Dohoda se SAKT (Slovenská asociace pro kabelové telekomunikace) se týká i způsobu zařazení všech nebo vybraných stanic skupiny Nova určených pro slovenský trh do nabídky provozovatelů tamního kabelového vysílání. Jmenovitě jsou rovněž uváděny i oba sportovní kanály Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

ČTĚTE TAKÉ: Markíza International už brzy na Skylinku. Datum ale není jasné

Voyo zavádí stanici Markíza International

Jsme velmi rádi, že se nám podařilo vyjednat férové podmínky pro členy asociace, kteří mají zájem nabídnout svým zákazníkům kvalitní obsah z produkce skupiny Nova. Tato dohoda je zároveň dobrým základem pro nastolení stejných a spravedlivých podmínek pro kanály skupiny Nova pro celý slovenský mediální trh bez ohledu na velikost operátora či způsob distribuce, říká Otto Verbich ze Slovenské asociace pro kabelové telekomunikace.

BRAND24

Petr Horák, ředitel sekce nových projektů skupiny Nova, to komentuje takto: Jsme velmi rádi za uzavření této rámcové dohody s asociací, která pod sebou sdružuje řadu významných slovenských poskytovatelů kabelových služeb. Uzavření dohody je v souladu s naší dlouhodobou strategií a jejím cílem je nabídnout slovenským divákům náš kvalitní obsah a jejich oblíbené pořady. Dále samozřejmě jednáme i s dalšími subjekty.

Slovenská asociace pro kabelové telekomunikace (SAKT) pod sebou sdružuje řadu provozovatelů kabelového vysílání. Patří mezi ně například Antik Telecom, Digi Slovakia, DSI data, Orange Slovensko, Satro, Slovak Telekom, Swan a další.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).