Hlavní navigace

Kanál H2 rozšíří distribuci, jeho vlastník uzavřel dohodu s majitelem UPC

5. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Jako vedoucí operátor kabelové televize v Evropě jsme schopni distribuovat programy A + E Networks na více trzích díky jedinému partnerství,“ uvedl šéf Liberty Global pro program Jeroen Bergman.

Významnou distribuční smlouvu uzavřel vlastník kabelového operátora UPC Česká republika, společnost Liberty Global, s provozovatelem programů History, H2 a Crime and Investigation, firmou A + E Networks. Její součástí je potvrzení šíření stávajících stanic i distribuce signálu kanálů nových. Tato skutečnost se tak pochopitelně týká i právě zmiňované H2, která tematicky navazuje na někdejší zaměření dokumentárního kanálu History. A + E se v tiskové zprávě zmiňuje přímo o České republice, ale také Velké Británii, Irsku, Nizozemsku, Belgii, Polsku, Rumunsku, Maďarsku a pochopitelně i Slovensku.

BRAND24

Ukázka z vysílání stanice H2, sesterského kanálu stanice History Channel
Autor: repro foto H2 UK

Ukázka z vysílání stanice H2, sesterského kanálu televize History

ČTĚTE TAKÉ: Placená televize H2 bude vysílat v češtině, o termínu rozhodne zájem operátorů

Není vyloučeno, že obsah provozovatele výše zmíněných kanálů by se mohl objevit i na platformě Horizon, konkrétně ve videotéce MyPrime, kterou UPC provozuje i v České republice. Dohoda se týká i nelineárního obsahu. Liberty Global tak bude mít přístup ke knihovně A + E Networks prostřednictvím všech platforem a zařízení připojených k internetu. Jsme rádi, že Liberty Global je jako náš klíčový partner rozhodnutá rozšiřovat portfolio našich kanálů do celé Evropy. Nová dohoda odráží nejen kvalitu našich kanálů, ale také schopnost nalézt vzájemnou dohodu zprostředkovat divákům přístup k vysoce kvalitnímu obsahu, uvedl Dean Possenniskie, generální ředitel A + E Networks pro region EMEA.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).