Hlavní navigace

Jsme nejpoužívanější VOD službou v Česku, tvrdí HBO GO. Ne, jsme to my, říká Voyo

27. 8. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

DOPLNĚNO – Videotéka prémiového filmového kanálu HBO má aktuálně 26 tisíc registrovaných uživatelů. Této hranice už v minulosti dosáhla obdobná služba Voyo od televize Nova.

Za nejpoužívanější Video On Demand službu v České republice a na Slovensku se prohlásila videotéka HBO GO od prémiového filmového kanálu HBO. Služba HBO GO se od svého vzniku neustále rozvíjí, a to zejména během posledního roku, kdy došlo k velkému nárůstu validních registrovaných uživatelů. Těch má služba k včerejšímu datu až 26 tisíc, což z ní v současné chvíli činí nejpoužívanější VoD službu v Čechách a na Slovensku, uvedla ve středu odpoledne společnost HBO Česká republika. Zhruba ve stejnou dobu za nejvyužívanější placenou VOD službu na českém trhu prohlásila na své tiskové konferenci k podzimním novinkám skupina Nova svoji videotéku Voyo.

K TÉMATU: HBO chystá kompletně novou aplikaci pro chytré televizory

HBO GO je nejpoužívanější službou v rámci VOD nabídky na českém a slovenském trhu. Jsme samozřejmě velmi rádi, že díky dalším novinkám, jakými je podpora Google Chromecast nebo Apple AirPlay, usnadníme našim předplatitelům sledování HBO GO, prohlásil country manager společnosti HBO Europe Daniel Klička. K vysokému růstu počtu registrovaných uživatelů podle něho došlo díky zpřístupnění HBO GO na široké škále různých zařízení, která mají přístup k internetu – od Smart TV přes tablety, chytré telefony až po počítače a notebooky. Pokud nevlastníte Smart TV s aplikací, další pohodlný způsob, jak dostat HBO GO z vybraného zařízení na plochu televizoru, je prostřednictvím Google Chromecast nebo Apple AirPlay, radí HBO.

ČTĚTE TAKÉ: Po HBO GO bude na Chromecastu dostupné HBO Now, objeví se i na Androidu

UX DAy - tip 2

Podle Kličky uživatelé HBO GO každodenně sledují neustále se rozšiřující nabídku nejnovějších filmů a seriálů, čítající jedny z nejpopulárnějších titulů současnosti jako Hra o trůny nebo Temný případ. Oba seriály zároveň patří mezi nejsledovanější pořady na HBO GO, které každou sezónu zaznamenávají až dvojnásobný počet diváků. Nejsledovanější seriály na HBO GO doplňuje Až po uši z české originální produkce, který se zároveň stal divácky nejúspěšnějším titulem v historii vysílání HBO, dodala česká pobočka HBO.

Počet registrovaných uživatelů videotéky VOYO se aktuálně pohybuje kolem 27 tisíc. Se startem podzimního schématu skupiny Nova a díky možnosti vidět několik epizod původních pořadů televize Nova ještě před jejich odvysíláním v televizi očekáváme další nárůst v počtu předplatitelů. Služba VOYO tak zůstává nejvyužívanější VOD službou na českém trhu, uvedla v tiskovém vyjádření pro redakci DigiZone.cz Nova.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).