Hlavní navigace

Joj plánuje vlastní filmový kanál, nabízí ho už operátorům v Česku i na Slovensku

21. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stanice by měla být konkurencí kanálům, jako je Universal Channel, AMC, Film+ nebo FilmBox. Mezi hlavní taháky má patřit mimo jiné trilogie 96 hodin nebo oscarový film 12 let v řetězech.

Vlastní filmový čtyřiadvacetihodinový kanál plánuje spustit podle informací serveru DigiZone.cz slovenská mediální skupina Joj. Stanice by nesla označení Joj Cinema a svým názvem by tak připomínala bezplatný tematický program Novy. V promo materiálech pro operátory, které má naše redakce k dispozici, je Joj Cinema prezentována jako nový filmový kanál s bohatým obsahem pro všechny fanoušky kinematografie. Hlavní výhodou stanice má být skutečnost, že filmy nebudou přerušované reklamou. Operátorům má být za cenu 7,50 Kč/měsíc dostupný tento program jak ve standardním, tak i vysokém rozlišení (HDTV).

NEPŘEHLÉDNĚTE: Bývalý šéf slovenské TV Joj František Borovský povede program TV Barrandov

Slovenská skupina Joj Media House v současné době provozuje bezplatné kanály Joj, Plus, Wau a Senzi TV. V souvislosti s poslední zmiňovanou stanicí se loni hovořilo o jejím možném prodeji skupině Barrandov. Ta se nakonec rozhodla po neúspěšných jednáních spustit v letošním roce vlastní televizi Barrandov Muzika. Její start byl naplánován na léto. Posledním spuštěným projektem skupiny Joj je dětská televize RiK, která vznikla podle licence německé tematické stanice RiC. K dispozici je program například i v České republice, a to prostřednictvím satelitního operátora Skylink.

UX DAy - tip 2

ČTĚTE TAKÉ: Podívejte se na kompletní proměnu zpravodajství slovenské televize Joj

Stanice Joj Cinema by měla ročně nabídnout okolo padesáti exkluzivních televizních premiér všech žánrů, a to jak pro české, tak i slovenské diváky. Joj Cinema má naplánováno například uvedení titulů jako 12 let v řetězech (2013), Pád Londýna (2015), Non-stop (2014), Mafiánovi (2013), trilogie 96 hodin (včetně letos uvedeného třetího dílu) a Rivalové (2013). Jak je z výčtu patrné, většina filmů má být vyrobena po roce 2010. Všechny filmy mají být k dispozici s českým dabingem. Stanice bude šířena na satelitní pozici 23,5 stupně východně, družice Astra 3B, tedy na stejném místě, kde funguje operátor Skylink.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).