Hlavní navigace

JOJ Family začne vysílat akviziční tituly, začne se staršími českými seriály

6. 10. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

České seriály a filmy se objeví od týdne 42 na stanici JOJ Family. Doposud stanice vysílala jen svou původní tvorbu – pořady a seriály.

Prvním seriálem z cyklu České seriálové hity, který se ve vysílání stanice JOJ Family objeví, bude Žena za pultem. Ta zaujme své místo ve čtvrtek 20. října od 22:15. O den později se představí Chlapci a chlapi, a to ve 21:30 hodin. V programu je naplánována ještě pětidílná minisérie Ve znamení Merkura. Ta přijde na řadu v sobotním prime-time a vysílat začne 29. října.

Dále ve vysílání diváci naleznou české filmy v rámci bloku České kino, který se objeví v prime time v pondělí a ve čtvrtek. Ve 42. týdnu se tak v pondělí ve vysílání vyskytne titul Bouřlivé víno s Vladimírem Menšíkem v hlavní roli a ve čtvrtek Poprask na silnici E4. V následujících týdnech pak mohou diváky zaujmout další z vinařské série, tedy Zralé víno a Mladé víno. Do vysílání zavítá i rodina Homolkova se svou trilogií Ecce Homo Homolka, Hogo Fogo Homolka a Homolka a tobolka. Z dalších titulů pak vyberme například Světáci, Evo, vdej se, Neříkejte mi majore! nebo Co je vám, doktore?

V současné době jsou zahraniční akvizice ve stádiu řešení a zatím není jasné, kdy na této televizi by mohly být první tituly odvysílány. Abychom vyšli českým divákům vstříc, posílili jsme programovou skladbu o české tituly, uvedlo pouze tiskové oddělení stanice.

Operátoři postupně vyřazují hlavní JOJku

JOJ Family zahájila vysílání 5. září a je televizí určená výhradně pro český trh. Podobně jako Česká televize, skupina Nova, skupina Prima, skupina Barrandov či TV Relax patří do tzv. free-to-air stanic, a tak k nákupu a odvysílání akvizice musí být splněna podmínka, že titul nemá zakoupena jiná televizní skupina.

Licenci k vysílání má firma Magical roof. Skupina JOJ s touto stanicí chce postupně nahradit nelegální šíření hlavního kanálu v České republice. Nahrazení dosud proběhlo u UPC, Skylinku nebo T-Mobile TV.

JOJ Family se postupně rozšiřuje do nabídek operátorů. Naposledy byla přidána do nabídky freeSATu.

BRAND24

Dostupná je tedy nyní u následujících operátorů:

Skylink
UPC Česká republika
O2 Czech Republic
Multiplex 4
T-Mobile
Telly CE
Planet A
sledovanitv.cz
Grape SC
Katro Servi
SAT – AN CableNet SE
ELSAT
4NET.TV services
S T A R – nova
Nej.cz s.r.o.
SMART Comp.
freeSat
Digi TV

Stanici obchodně zastupuje Atmedia, která na stanici nedávno navýšila reklamní časy. Michaela Vasilová, ředitelka společnosti Atmedia, pro DigiZone uvedla: Při využívání kapacity reklamního prostoru dochází k průniku mezi poptávkou na trhu a politikou stanice. Situace se každý měsíc vyvíjí v závislosti na obou uvedených proměnných. Vasilová také v blízké době nevyloučila zařazení sponzorských vzkazů do vysílání.

Průměrná sledovanost stanice ve skupině 15+ byla včera podle stránek společnosti Atmedia 0,47 %.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).