Hlavní navigace

Jiří Pomeje odešel z Frekvence 1. Neunesl, že nebyl nominován na Moderátora roku

4. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ AUDIO Jednostranné ukončení spolupráce považuje Frekvence 1 za porušení smlouvy, která platí do konce letošního roku. Pomejemu hrozí vysoká pokuta.

Odchod z celoplošného rádia Frekvence 1 ohlásil moderátor Jiří Pomeje. Podle informací serveru DigiZone.cz se mu nelíbilo, že jej rádio nenominovalo do letošního druhého ročníku ankety Moderátor roku, v níž loni zvítězil. Místo něj Frekvence 1 letos nominovala Rudu z Ostravy a dvojici Těžkej Pokondr. Pomeje poté přestal chodit do práce a dva týdny nemoderoval večerní vysílání. Po urgencích od vedení rádia v úterý večer nastoupil, ale toto vysílání bylo jeho poslední.

K TÉMATU: Česká rádia opět hledají nejlepšího moderátora. Pomeje letos nebyl nominován

„Já to nechci blíže komentovat! Ty věci, které se v rádiu udály, mi nedávají jistotu nějaké podpory, takže jsem se rozhodl odejít. Vím, že přicházím o peníze, o spoustu lidí, kteří mi fandí, ale já zkrátka dál pokračovat nechci. I když mám ještě do konce roku platnou smlouvu,“ řekl Pomeje bulvárnímu deníku Aha! Nadále zůstává moderátorem VIP zpráv na Primě family, kde se objevil poprvé letos na jaře. Na Frekvenci 1 moderoval od prosince 2010 pořad Česká noc.

BRAND24

Podle Radky Pilzové, mluvčí rozhlasového domu Lagardere Active ČR, do kterého Frekvence 1 patří, může mít Pomejeho odchod ještě soudní dohru. „Máme uzavřenu smlouvu s agenturou, která zastupuje Jiřího Pomeje. Smlouva je platná, trvá, předmětem je provedení uměleckého výkonu ve vysílání rádia. O ukončení spolupráce ze strany Frekvence 1 nemůže být řeč, a pokud pan Pomeje jednostranně vyhlašuje ukončení spolupráce, je to porušení platné smlouvy,“ uvedla.

Okolo Pomejeho loňského vítězství v anketě Moderátor roku, kterou pořádá Asociace rozhlasových organizací tvořená Českým rozhlasem, Rádiem Impuls, Frekvencí 1 a Evropou 2, se spekulovalo o zneužití hlasování prostřednictvím sms zpráv. Obdobně překvapivě před lety zvítězila v kategorii Zpěvačka roku v anketě TýTý Iveta Bartošová. V té době byla partnerkou Jiřího Pomejeho.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).