Hlavní navigace

Jaké budou Vánoce a Silvestr na programech televize Prima?

3. 12. 2010
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
Vánoce letos oslavíte s Primou pouze na hlavním televizním kanálu. Ten si pro diváky připravil řadu tuzemských i zahraničních filmů. Nebude chybět klasika jako Sůl nad zlato, Kristián, Rodinné trampoty oficiála Tříšky nebo Pyšná princezna. Romantické duše pak jistě potěší Láska nebeská nebo Don Juan DeMarco. Prima Cool ale jako by na Vánoce úplně zapomněla. Nabídne sice divákům pár „krváků“, vždyť přece podle ní půjde o „Velmi krutý Vánoce“, ale jinak nebude její schéma ani na Silvestra nijak vybočovat. To Prima si naopak na poslední den letošního roku přichystala velkou show s názvem Česko Slovensko má Silvestra.

Vánoce na Primě začnou 22. prosince

Stejně jako konkurenční NovaPrima natáhne vánoční svátky o několik dní, konkrétně o dva. Její sváteční program tedy začne na prvním programu již 22. prosince, konkrétně ve středu odpoledne ve 13:50, kdy se diváci mohou těšit neobvykle na film, americkou komedii Jeden a půl policajta v hlavní roli s Burtem Reynoldsem. Hned poté bude následovat další zaoceánská komedie – Dave - s Kevinem Klinem a Sirougney Weaverovou. Opravdovou vánoční pohodu však navodí film, který si oblíbil nejen zamilovaný pár a romantická duše – britsko-americká komedie Láska nebeská. V sedm let starém snímku, který už dnes neodmyslitelně patří k novodobým filmům, které nesmějí u stromečku chybět, se objeví mimo jiné Keira Knightley nebo Hugh Grant. Dámy jistě ve stejný večer ještě potěší Johnny Depp v roli milovníka Dona Juana DeMarca ve stejnojmenném snímku. První film je připraven na 21:10, druhý pak na 23:40.

Naplno se rozjede vánoční nadílka 23. prosince

Již od rána 23. prosince bude Prima servírovat filmy s vánoční tematikou. Pěkně za sebou to budou Grinch, Rodinné trampoty oficiála Tříšky, Sám doma nebo Rolničky, kam se podíváš. Vánoční pohodu by měl přinést také speciál pořadu Prostřeno!, kdy by měl divákům uvařit známý kreslíř a sáňkař Petr ze Smržovky. Své menu pojmenoval jako Pivrncovo a bude to tak trochu jiné vánoční menu, upozorňuje Prima v programových plánech na svátky. Jednu z nejkrásnějších a nejtradičnějších pohádek, Pyšnou princeznu, si Prima připravila na dvacátou hodinu. Pohádku z roku 1952 o králi Miroslavovi a princezně Krasomile zná snad každý. Ten den ještě uvidí diváci filmy Noci s nepřítelem a Guru. Pravda, už nepůjde o snímky s vánoční tematikou.

Malá Miss Sunshine

Malá Miss Sunshine – výborný film, který se ve vánočním programovém schématu tak trochu ztrácí, avšak divák by ho neměl přehlédnout

Pohádkami začne na Štědrý den krmit děti Disney

Na Štědrý den už od brzkého rána, šesti hodin, začne Prima divákům servírovat vánoční program. Pro nedospavce bude už v 6:15 připraven Disneyho blok, který začne Svátky vem kačer a následovat Vše nejlepší my přejem vám. Jelikož česká komerční dvojka počítá s tím, že Pyšná princezna vzbudí odpovídající zájem, zopakuje ji ještě jednou na Štědrý den v 8:25. Dále budou následovat tuzemské i zahraniční snímky, které nesmí při vánočních svátcích na obrazovce chybět – Sůl nad zlato, Sám doma 2: Ztracen v New Yorku, Kristián, Junior a další. Mimo tuto tematiku se pak objeví filmy Lásce na stopě, Holka na roztrhání, Dva v tom nebo Malá Miss Sunshine. I na Štědrý den, který letos mimochodem připadá na pátek, se objeví na obrazovce Show Jana Krause, která by však podle anotace neměla tematicky vybočovat oproti normálu. Během prvního a druhého svátku vánočního se můžete těšit dále na filmy Slečna matinka, Nekonečný příběh 2, Sám doma 3 a 4, Notting Hill, Garfield, Šípková Růženka (1990), Roztomilý člověk nebo Přeber si to. 25. prosince ve 20 hodin poběží Gladiátor, o den později ve stejný čas Simpsonovi ve filmu. Tento snímek bude mít mimochodem televizní premiéru na nekódované stanici.

Čarodějky

Patří seriál Čarodějky do štědrodenního programového schématu?

Vánoce budou velmi krutý, slibuje Prima Cool

Vánoční vysílání Primy Cool označuje vedení české komerční televizní dvojky jako Velmi krutý. Vánoční nabídka pořadů se podobně jako minulý rok ponese v originálním duchu. Během Velmi krutých Vánoc navštíví televizní obrazovku nejen bojovníci ovládající východní bojová umění, zesnulá nevěsta a maminka se zálibou ve vraždách, ale i několik nemilosrdných animovaných postaviček, upozornil PR koordinátor stanice Filip Sychra. A co tedy diváci na obrazovce druhého programu Primy uvidí? Nebude to nic zvláštního. Půjde například o seriály Čarodějky, Zpátky do studia, Angel, Teorie velkého třesku, Simpsonovi nebo Star Trek: Nová generace. Z filmů se můžete těšit například na Kačera Howarda nebo Šest vražd stačí, maminko!. Na 1. svátek vánoční poběží ve 20:15 Mrtvá nevěsta Tima Burtona a Smrtící kung fu 1 s nedávno zesnulým Davidem Carrandinem. Ještě více vánoční nálady a pohody pak přinese 26. prosince První rána a Smrtící kung fu 2. Na druhou stranu, pro mladé diváky může být tento druh zábavy na Vánoce dobrou alternativou. Otázkou je, zdali se vůbec budou koukat na televizi…

Česko Slovensko má talent - finále

Show Česko Slovensko má talent ještě potěší diváky jednou – v silvestrovském speciálu

BRAND24

Silvestr na Primě: Především show s talenty

Televize Prima se jen tak nechce vzdát své talentové show Česko Slovensko má talent, a proto ji ještě naposledy (?), alespoň letos, připomene divákům velkým silvestrovským speciálem. Dvouhodinový speciál Česko Slovensko má Silvestra začíná 31. prosince ve 22:10 a provedou jím Jakub Prachař a Martin Pyco Rausch. Diváci se tak na obrazovce opět setkají s porotci Janem Krausem, Lucií Bílou a Jaro Slávikem. Diváci se mohou těšit také na zvláštní vydání VIP Zpráv, Show Jana Krause a finále kulinářského pořadu Prostřeno!. Prima sáhne tentokrát také do archivu a vytáhne z něho ty nejdrsnější scénky v pořadu TV Bomba, kterým provedou Marek Vašut a Gábina Osvaldová. Diváci mají jistě do teď v živé paměti například hru Bingo!. Z filmů se můžete těšit na Příběh z Hollywoodu, Tlustého Alberta, Tak už dost, Frede!, Jestřábí ženu, Pana Billiona nebo Revizora. Krátce po půlnoci potěší nespavce komedie Moje žena a jiné katastrofy. Co se týká Primy Cool, tam snad stojí za zmínku pouze thajský horor Krvežíznivé opice ve 23 hodin. Jinak ale nebude programové schéma žádným způsobem vybočovat ze všednodenního ryt­mu.

Foto: archiv Prima TV

Budete se letos o Vánocích dívat na Primu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).