Hlavní navigace

Jaká je internetová placená televize Topfun Live Pay TV?

9. 2. 2012
Doba čtení: 7 minut

Sdílet

 Autor: 322915
Od 1. února rozšířila společnost Topfun Media oficiálně svou internetovou videotéku Topfun o nové služby Topfun Live Pay TV a Filmbox Live. Protože se tyto produkty propojují se světem digitální televize, rozhodli jsme se je pro vás vyzkoušet. Topfun začal prozatím s placenou TV střídmě. V rámci ní nabízí kromě Filmbox Live pouze tři stanice a vlastní promo kanál. Jaký je? Prozatím je složený z na sebe navazujících nelokalizovaných upoutávek. Vše se má prý ale zlepšit. Portfolio stanic Live Pay TV se bude postupně rozšiřovat a v březnu má Topfun TV odstartovat na satelitu v plné parádě.

Placených kanálů v nabídce Live Pay TV zatím moc není. Dá se ale vybrat

Osobně vítám aktivitu Topfun Media pustit se na pole streamování placených kanálů z kabelové televize a satelitu, které pro něj technicky zajišťuje brněnská společnost Smart Comp., již znají naši čtenáři s největší pravděpodobností jako provozovatele IPTV televize Netbox. V nabídce je prozatím skutečně malý výběr stanic, z nichž už se ale dá vybrat. Dvojice CS Mini/CS Film pro děti a milovníky starých českých a československých filmů, Duck TV pro nejmenší, Fashion TV Czech and Slovak pro milovníky luxusu a značkového oblečení a konečně i Filmbox Live, který bude kombinovat kompletní portfolio stanic SPI International pro Českou a Slovenskou republiku (s výjimkou Filmbox Extra 1) s nabídkou vybraných filmových titulů formou VOD. Ceny jsou skutečně lidové – 20 a 89 korun, balík Filmboxů pak vyjde na 199 korun. Pokud máte zájem si program na období jednoho měsíce předplatit, stačí, když kliknete na položku Koupit Pay TV. Poté se vás Topfun ještě jednou zeptá, zdali máte skutečně zájem, můžete tedy vybrat z položek Koupit nebo Zpět. Následně se objeví hláška, že: Zvolený balíček streamu byl úspěšně aktivován.

Problémy s přehráváním na internetu

Přesto, že u Topfun Live Pay TV už není využíván Windows Media Player, problémy s ním jsem popisoval v předchozím článku, ale technologie Silverlight, stream CS Filmu, který jsem si zaplatil za 89 korun, se mi nepustil. U přehrávače zůstala pouze bílá obrazovka, dále se nic nedělo. Topfun TV, o které bude řeč později, přitom chodila bez problémů. U aplikace pro Android, jsem majitelem mobilního telefonu Samsung Galaxy S II, mě pak překvapilo, že v položce Pay TV je možné vybrat u CS Filmu/CS Mini pouze z položek Přehrát trailer a Spustit live, z PayTV. Když jsem pak klikl na druhou z nich, objevila se hláška Opravdu chcete zakoupit vybraný live kanál a využít tak PayTV? PayTV má platnost ještě po dobu 31 dnů. Řekl jsem si, hergot, tak to si mám znovu předplatit dvojici těchto programů, když už jsem za ně platil? Vzhledem k tomu, že mi na účtu pro zkušební účely zbylo ještě 413 Kč, riskl jsem to. Zaplať pánbůh, částka zůstala stejná. Doporučil bych proto lépe specifikovat vyskakovací okno, protože takhle to působí tak, jako kdyby po vás Topfun chtěl znovu zaplatit. Jenže ouha, nevím, co bylo špatně, ale u CS Filmu se rozběhl na mobilu pouze zvuk, který šel trhaně a místo obrazovky jsem měl pouze černý displej. (pozn. Šlo o dočasný technický problém. Nyní už je vše v pořádku.)

CS Film nefunkční - Topfun Live Pay TV

Topfun Live Pay TV jsme bohužel testovali v době, kdy byl stream stanice CS Film dočasně nedostupný.

Po neúspěchu s CS Filmem jsem si řekl: OK, nevadí, zkusíme jinou stanici. Ještě předtím jsem se ale podíval do nastavení přehrávače Silverlight, a když jsem zjistil, že v položce Oprávnění nic není, usoudil jsem, že na mé straně chyba nebude. Slušelo by se také říci, že na osobním PC jsem použil jako prohlížeč nejnovější verzi Mozilly Firefox. Poté, co jsem neuspěl, sáhl jsem po záložním Internet Exploreru, ale i tady byl výsledek stejný – bílá obrazovka. Kde je problém? Pokládal jsem si neustále otázku, na niž jsem bohužel odpověď nenašel. Riskl jsem další televizi, kterou byla Fashion TV pro Českou a Slovenskou republiku. Postup zakoupení kanálu je naprosto totožný, jako tomu bylo u CS Filmu. A hle! Tady už přehrávání probíhalo naprosto bez problémů. Stream v rozlišení 720×576 bodů se pustil v podstatě okamžitě. Žádné bonusy navíc ale nečekejte, dočkáte se pouze samotné televizní stanice, s elektronickým programovým průvodcem nebo něčím podobným (zatím) nepočítejte. Bez problémů už běžela i dětská Duck TV. U všech programů jsem se bohužel setkal s jedním nešvarem, kterým je takzvané prokládání řádků (viz obrázek). Kvalitu obrazu není nijak závratná, což je podle mého názoru škoda, takže by do budoucna určitě přišel vhod výběr z několika streamů podle rychlosti připojení. Doufám, že i Filmbox HD bude mít rozumnou video složku…

Filmbox Live - náhled

Chybné prokládání řádků je při zvětšení na celou obrazovku dost patrné.

Vyzkoušeli jsme Topfun.cz, „předchůdce“ Voya. Má stále co zlepšovat

Ilustrační americký film 100
V pátek jsme se podívali blíže na videoserver Voyo.cz, který přináší archiv i živé vysílání televizí pod hlavičkou Nova Group, dnes přichází na řadu videotéka Topfun. Ta sama sebe charakterizuje jako největší online videopůjčovnu v Česku. To jí bezesporu nelze upřít. Opravdu je ale pouze velký výběr to, co je pro spokojenost zákazníka důležité? Prostřednictvím webového rozhraní má Topfun ještě stále co dohánět, naopak v televizorech Samsung je její widget téměř dokonalý. Dodejme, že Topfun vznikla jako vůbec první komerční videopůjčovna ještě před Voyem.

Topfun TV? Zatím pouze Trailer TV (a bez češtiny)

Jednou z novinek, která má podpořit aktivity společnosti Topfun Media, je prozatím pouze internetový televizní kanál Topfun TV. Zájemce ho najde na adrese: http://cz.top­fun.tv/filmy-online/topfun-tv-636651.html. Provozovatel na svých stránkách slibuje, že nabídne trailery (filmové upoutávky, pozn. red.), bonusové scény, filmy o filmech a zkrátka vše, co se děje ve filmovém světě. Program má být nemoderovaný, i když je možné, že v souvislosti s partnery Tofpunu se tu moderované vstupy objeví. Má jít o programově bohatší stanici, než byl například promo kanál O2 Info společnosti Telefónica Czech Republic. Realita je ale v tuto chvíli dost odlišná. Ať jsem pustil Topfun TV kdykoliv, běžely na ní stále pouze filmové upoutávky. To by nebylo nic špatného, ale problém byl v tom, že je zájemce viděl bez jakékoliv lokalizace. Nejen, že tedy nebyly česky namluvené, což u oficiálních trailerů ze zahraničí čekat asi nelze, ale chyběly i české titulky. Topfun TV tak není v tuto chvíli prozatím ničím jiným než nepřerušovaným proudem filmových upoutávek, které na sebe ani tematicky nenavazují. Pro zajímavost uvádím pár z nich, které šly za sebou v úterý okolo poledního – Van Helsing, Výměna, Wanted, Zlověstné ticho, Zvědavý George, Černočerná tma, Veřejní nepřátelé, Agent bez minulosti a tak dále. České názvy chyběly, takže pro zájemce o videotéku Topfun se tento komunikační kanál zatím míjí účinkem.

Topfun TV promo

Topfun TV obsahuje v tuto chvíli pouze filmové upoutávky bez lokalizace. Do plnohodnotného provozu má kanál vstoupit v březnu, kdy se zároveň objeví také na satelitu.

BRAND24

Videopůjčovna Topfun chystá „kabelovku“ pro každého a vlastní televizi

Platforma Topfun videopůjčovna 100
Společnost Topfun Media, která je provozovatelem nejstarší legální online videopůjčovny u nás, rozšíří v dohledné době svoji působnost také na placenou televizi. Zákazníkům nabídne novou službu streamování placených kanálů po internetu s názvem Topfun Live Pay TV, jejmíž tahounem se stává kompletní portfolio stanic Filmbox včetně novinkových kanálů Fighbox HD a Erox HD. Služba bude dostupná i prostřednictvím tabletů Samsung Galaxy Tab a zařízení, které pracují na bázi OS Android, a později také iOS. Významnou novinkou se stane také vlastní televize Topfun TV. UVNITŘ PREZENTACE A VIDEO

Vše zlepšíme, slibuje provozovatel

Napsat na Live Pay TV od Topfunu řadu kritiky a nedat přitom možnost proti straně, to by opravdu nebylo fér. O nedostatcích jsem proto ještě v úterý informoval obchodního ředitele společnosti Topfun Media Radka Přikryla, který mně sdělil, že se o chybách ví a pracuje se na jejich postupném odstranění, což znamená v průběhu února. Například co se týká kanálu Topfun TV, jeho obsah bude plněn postupně. Filmové upoutávky, které se v současné době vysílají bez lokalizace, by měly být opatřeny českým komentářem, případně alespoň titulky. Postupně se tu začne objevovat i původní materiál od partnerů. Uvažujeme také o tom, že bychom tu mohli vysílat například ochutnávky z některých filmů a seriálů a následně bychom odkázali zájemce na Topfun, uvedl pro DigiZone.cz Přikryl. Na satelitu by se měl proto program objevit až v březnu, kdy budou veškeré jeho mouchy odstraněny. Signál bude šířen nekódovaně na pozici služeb CS Link a Skylink. Přibývat budou také televizní stanice v sekci Live Pay TV. Objevit se tu mají mimo jiné i nové kanály SPI International Erox a Fightbox. V době, kdy čtete tento text, už jsou možná jeho součástí. K dispozici bude též programový průvodce, který bude implementován do přehrávače Silverlight.

Na konci svého textu bych chtěl poděkovat společnosti Topfun Media za spolupráci a umožnění bezplatného přístupu do sekcí Topfun Live Pay TV a Filmbox Live.

Využili už jste někdy služeb videoportálu Topfun.cz?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).