Hlavní navigace

Jak vypadá ta správná pohoda při sledování fotbalu

17. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

AKTUALIZOVÁNO O VIDEO – Další komentátorskou posilou našeho serveru se stal šéfredaktor webu O2Sport.cz Martin Šinkovský. Jeho první kousek se pochopitelné týká fotbalu.

S blížícím se víkendem se vždy bojím, že venku bude pěkně. Pokud neleje, následuje totiž manželčina výzva: Půjdeme na procházku (výlet)? Dobře, ale do čtyř musíme být doma. Musím se dívat na fotbal. Pracovně, odpovídám a taktně mlčím, že shodou okolností hraje můj oblíbený tým. Manželka se na mě podívá pohledem, že jdu raději oblékat starší dceru.

Vracíme se domů, pouštím televizi a zápas už samozřejmě jede. Převléknout sebe, potomka (mladší naštěstí chrní v kočárku), uvařit ženě teplý čaj jako projev dobré vůle. Tak vyndej myčku, když nic neděláš, zavolá na mě žena, jejíž senzory na dálku zaznamenaly, že jsem právě dosedl na gauč. Zesílím televizi, abych ji aspoň slyšel, a odcházím do kuchyně.

Šance.

Přibíhám. Opakovačka. Oddech, stále držíme nadějnou bezbrankovou remízu. Vracím se do kuchyně.

Šance.

Šance.

Gól, prohráváme jedna nula. Vlastně jsem rád, že to nevidím. Vracím se k televizi, přibíhá dcera a usilovně se hlásí o pohádku. Jako náplast nabízím burizony, které se okamžitě s nadšením rozletí po bytě. Znovu usedám k televizi, poločas. Celých patnáct minut mám naprostý klid na surfování po dalších kanálech.

V okamžiku hvizdu sudího oznamujícího začátek druhé půle přichází žena, že jdeme koupat nejmladší. Po burizonech kloužu do koupelny. Vracím se, dostali jsme druhý gól. Přibíhá potomek, že chce ještě něco k jídlu. K burizonům se na zem přidávají kukuřičné lupínky. Jdeme stavět bunkr, rozhoduje dcera. Škvírou mezi polštáři vidím třetí gól a naprostou bezmoc „svého“ týmu. Beru lékařský kufřík, plyšový jezevčík snědl bobulky a musíme ho operovat.

BRAND24

Rozhodčí píská konec a já mám konečně chvíli klidu, abych mohl přemýšlet, jak budu svůj tým příští sezónu sledovat v druhé nejvyšší.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem webu O2Sport.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).