Hlavní navigace

Jak se dostal technik do vysílání? Nova vydala oficiální vyjádření

18. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jak predikovali už naši čtenáři, technik, zachycený na videu z výpadku během filmu Pompeje, nebyl pravým viníkem celé lapálie.

Portál TN.cz vydal dnes odpoledne vyjádření vysvětlující, jak se technik Čeněk Z. do vysílání vlastně dostal. V pátek ve 23:30 jsem šel na pokyn mého nadřízeného zprovoznit studio pro mimořádné zprávy s tím, že se bude vstupovat do vysílání kvůli aktuálním událostem v Turecku. Vždy, když se vysílá z nějakého jiného místa, a to i ze studia, je nutností zkontrolovat signály, a to jak obrazový, tak samozřejmě i zvukový. Tato kontrola se provádí na odbavovacím pracovišti na střihovém pultě a kontrolních monitorech. Při této operaci došlo k chybné manipulaci technika, který odbavoval kanál Nova. Já jsem se v té době nacházel ve studiu, které je v druhé části objektu. Zvukovou zkoušku jsem provedl standardně počítáním, vysvětluje na webu TV Nova Čeněk Z., vedoucí směny vysílacího pracoviště.

ČTĚTE VÍCE: Večerní film Pompeje na Nově narušil technik zkoušející zvukovou linku

UX DAy - tip 2

Přejeme proto všem českým televizím co nejméně podobných mimořádných situací a co nejprofesionálnější personál!

PODROBNĚJI: Technik na Nově oživil prázdninový poklid. Je vidět i ve Zpětném zhlédnutí

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).