Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak správně nastavit satelitní parabolu od Eda Zeman - Ahoj všichni. Pořídil jsem si na vánoce na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 12. 2008 19:06

    Eda Zeman
    Ahoj všichni. Pořídil jsem si na vánoce na poslední chvíli digitální satelit s příjmem 2 družic a kartou Gital. Je to můj první digitální satelit a v podstatě první vůbec. Kdysi jsem známému montoval analogový, ale sám jsem satelit neměl. Můj problém je v tom, že i když se přesně držím návodu a vše jsem pečlivě dodržel, naměřil atd, nemůžu nic naladit. A když říkám nic, myslím tím, že ať dělám co dělám, mám na ukazateli kvality signálu 0%. Horní ukazatel ukazuje cca 90%, ale spodní prostě nic. Několik hodin jsem se snažil natáčením v obou osách dohledat cokoliv na dvou různých družicích, ale bez výsledku. Ani záchvěv signálu. Nemám s digitálními satelity žádné zkušenosti a proto se ptám: Je to normální, nebo mám vadný výrobek? Chtěl bych se na vánoce koukat (nemáme tu analogový ani pozemní digitální signál) ale vypadá to, že budeme bez TV. Poradí někdo? Případně našel by se někdo kdo by to nastavil do středy (vánoc)v obci Svinětice nedaleko Vodňan? Klidně připlatím :-). Mám to namontované, stačí mi jen nastavit parabolu. Zbytek si dodělám.
  • 5. 1. 2009 14:50

    Vítězslav Šmíd
    Dobrý den. Bohužel už je po Vánocích a doufám, že problém už je vyřešen. S největší pravděpodobností jste měl špatně nastavenou frekvenci družice v nastavení LNB. Předpokládám, že máte monoblok /2 LNB v jednom/ na satelity Astra 3A a druhý Astra 1. Astra 3A vysílá na kmitočtu v rozsahu 11.45-12.75 GHz. Zpravidla bývá u přijímače u předvolené družice frekvence nastavena, ale tu jste mohl nedopatřením změnit např. na 5150 MHz, kde se ukáže síla signálu, ale žádná kvalita. Dále podotýkám, že při přijmu ze dvou družic je potřeba v přijímači v nastavení LNB navolit DiSEqC přepínač.!! Např: sat. Astra 1: DiSEqC 1ze4, nebo A/první, zpravidla šilhající LNB/, a Astra 3A: DiSEqC 2ze4. nebo B./druhý(přímý)LNB. Satelit musí vědět, kolik máte LNB konvertorů a jaké družice jimi chcete příjímat. Toto bývá v návodech často opomíjeno.
    S pozdravem V.Šmíd.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).