Hlavní navigace

IFA 2017: Dell Visor pro Windows Mixed Reality

6. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Dell Computer
Společnost Dell připravila na virtuální realitu celou řadu zařízení od notebooků a stolních počítačů až po přístroje typu vše v jednom (AIO). Uvedla i brýle.

Ve spolupráci s Microsoftem Dell Computer věří, že budoucnost je v tomto odvětví postavena na tzv. smíšené realitě (AR – Augmented Reality), tedy reálného obrazu doplněného o počítačem generované prvky. Právě pro ni vyvinul náhlavní soupravu Visor.

Jak bylo řečeno, je určena pro platformu Windows Mixed Reality a navržena tak, aby se kryt displejů dal jednoduše vyklopit, což má usnadnit přechody do virtuální reality a zpět. Části přiléhající k hlavě a obličeji jsou měkce polstrované, zajišťovací pásek se dá pomocí kolečka dotáhnout na délku, která je pohodlná, a rozložení váhy chrání nos a tváře před přílišným tlakem vedoucím k nepříjemným otlakům.

K TÉMATU: VR i AR na vzestupu. Do roku 2018 se očekává 175 mil. aktivních uživatelů

Možnost vyzkoušet si virtuální realitu je pro nákup klíčová

Dnes začíná veletrh IFA. Co přinášejí výrobci televizorů?

I když je povrch Visoru bílý, měl by být podle výrobce odolný a měl by se také jednoduše čistit. Promyšlený design neopomněl ani kabely, které jsou vyvedeny na zadní stranu headsetu, kde nebrání uživateli v pohybu. Ovladače mají šest stupňů volnosti, umožněna je plná kontrola prostřednictvím hmatové zpětné vazby či joystickového ovládání pro palec.

BRAND24

Dell Visor využívá stejnou technologii jako Microsoft HoloLens, včetně sledovacích kamer, které nabízejí 360stupňový panoramatický záběr okolí. Pro jeho skenování poslouží samotná náhlavní souprava. Technologie je připravená na budoucnost i díky možnosti spolupráce s jinými platformami. Uživatelé by tak měli mít možnost komunikovat s majiteli headsetů jiných značek.

Dell Visor bude dostupný v nadcházejících měsících v USA za 349 USD (asi 7700 Kč) a 99 USD (2200 Kč) za ovladač. Za celou sadu zaplatíte 449 USD (9900 Kč). Cena pro Evropu oznámena nebyla, stejně jako datum zahájení prodeje.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).