Hlavní navigace

Icecrypt S3250CCiHD: HD satelitní, pozemní a kabelový přijímač v jednom

26. 3. 2014
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Tento combo HD přijímač také přehrává přes externí USB port řadu multimediálních formátů a podíváte se s ním i na Internet.

Je řízen procesorem Ali 3606, umožňuje satelitní (DVB- S/S2), terestrický (DVB-T/T2) a kabelový příjem (DVB-C/C2).

Přední panel

Velikost přijímače je 260×188×54mm. Ovládání je skryto za odklápěcím panelem přijímače, který zabírá jeho celou přední část.

Po odklopení krytu zde najdeme odleva tlačítko do/ze StandBy, tlačítko vstupu do Menu, potvrzovací tlačítko OK, další dvě tlačítka jsou pro pohyb nahoru/dolů a poslední dvě tlačítka pro pohyb vlevo/vpravo. Tyto čtyři tlačítka jsou také využitelná pro přepínání kanálů a regulaci zvuku. Následují dvě stavové diody (červená a zelená) a IR čidlo. Uprostřed panelu je modrý osmimístný VFD alfanumerický displej. Vpravo je jeden port USB 2.0. Nahoře je jeden CA slot pro čtečku paměťových karet Conax a pod ním jeden CI slot pro modul.

Zadní panel

Na zadním panelu odleva jsou tyto porty: terestrický a kabelový anténní vstup spolu s výstupem na další přijímač, LNB In (13/18V 500mA) a Loop na další přijímač, S/PDIF – optický digitální audio výstup, SCART, RF modulátor vstup a výstup, HDMI výstup s převzorkováním rozlišení u SD kanálů až do 1080p, napájecí port 12V/50mA, připojení ETHERNET, hostitelské rozhraní USB 2.0 port, video a audio RCA výstupy a koaxiální S/PDIF. Zcela vpravo je napevno instalovaný síťový kabel a kolébkový síťový vypínač.

Tato aplikace vám spočítá po zadání vaší polohy a požadovaného satelitu základní nastavení paraboly.

Dálkové ovládání

Dálkové ovládání je v černém provedení s matným povrchem, je klasické velikosti a disponuje 55 tlačítky, V prostoru baterií je mírně zesíleno. Pracovní rádius je dostatečně velký.

Instalace

Máme na výběr několik možností instalace: Autoinstalaci nebo postupnou instalaci satelitu, pozemní instalaci, případně kabelovou instalaci. Uložené kanály lze přesouvat, mazat nebo přejmenovat. Dále je možné uspořádání kanálů do Oblíbených skupin, řadit abecedně nebo některé kanály zamknout (rodičovský zámek). K dekódování kanálů jsem použil modul s kartou IRDETO. Čtečka je pouze Conax, a tak bude její použití záviset na novém software pro IRDETO.

Průběh ladění a ukládání kanálů z Astry 19,2E.

Nabídka programů TV – List je zobrazována v těchto sloupcích po stisku tlačítka OK. Na další seznam stanic se přesouváme pomocí šipek vlevo/vpravo, šipky nahoru/dolů slouží k výběru stanice. Tlačítkem OK potvrdíme výběr, tabulka zmizí a kanál se přepne na celoobrazovkový režim.

EPG se zobrazuje ve dvou režimech. Nahoře vlevo je zobrazení v reálném čase s grafickým znázorněním průběhu pořadu, vpravo je zobrazení následujících pořadů. Dole na obrázku je druhá podoba EPG, kde jsou vodorovně zobrazeny názvy následujících pořadů na sedm dnů dopředu (pohyb v tabulce šipkami). U každé položky si můžeme dále zobrazit podrobný popis zvoleného programu tlačítkem INFO. Z EPG můžeme programovat nahrávání událostí.

Screenshot ze zkušebního experimentálního vysílání standardu DVB-T2 z Prahy na K 50. Přestože je signál vysílaný s vertikální polarizací v tomto případě přijímán na anténu s horizontální polarizací, je síla signálu cca 50 procent a kvalita 76 procent. Obraz je přesto výborně přijímačem zpracován bez rušivých artefaktů s dostatečnou rezervou.

Internet

Hlavní menu – INTERNET

K zadávání adres nebo přejmenování souborů můžete použít virtuální klávesnici.

Předpověď počasí ve zvolených lokalitách

RSS čtečka

YouTube

Mapy

PVR

Externí disky formátujeme souborovým systémem FAT32, nebo NTFS. K tomu můžeme využít interní aplikaci HDD Formát. Zde také nastavujeme priority nahrávky: REC & TMS, Record, nebo zapnout TimeShift. V menu Nastavení nahrávky si můžeme zadat zda chceme použít časový posun (TimeShift), typ nahrávky (TS, PS, nebo TP), Nahrávat zakódované kanály ano/ne, nastavení času spánku, nebo čas krokování. V menu Test rychlosti USB přijímač vyhodnotí použité externí úložiště a doporučí jeho použití. TS dekódované soubory lze přehrávat na PC nebo notebooku.

Menu médií. Přehrávač MP3 a JPEG, prohlížeč fotografií JPG, BMP s hromadnými náhledy, přehrávač multimédií, video souborů atd.

Závěr a hodnocení

Tento přijímač je horkou novinkou na našem i zahraničním trhu, navazuje na předešlé výrobky tohoto výrobce. Přináší výborný obraz i v SD rozlišení. Příjem ve standardu DVB-T2 je také velice kvalitní. Výhodou jsou dva USB porty (jeden na předním a druhý na zadním panelu). Má podporu DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 a 1.3. Zobrazuje teletext, titulky, přehrávání multimediálních souborů je bezproblémové. K připojení na síť je možno využít i WiFi dongle. V přijímači zatím chybí příjem hybridní televize HBB TV. Spotřeba přijímače je maximálně 20Watt. Aktualizace software je možná přes satelit, USB, nebo pomocí portu RS232.

Foto a screenshoty autor

Balení obsahuje:

• Přijímač ICECRYPT STC3250CCiHD
• Dálkové ovládání
• 2× AAA baterie
• Český, anglický a německý manuál

Cena přijímače je 3600 Kč včetně DPH
Přijímač k testu zapůjčila ARDEA s.r.o. Servis a prodej elektroniky se sídlem v Praze 8, Klapkova 3/26, 182 00
E-mail: ardea.servis@centrum.cz
http://www.ardeaservis.com/?i=306/fo­togalerie
Telefon: 284 686 284

YouTube: http://www.youtube.com/wat­ch?v=NoAXRBsK7UU

BRAND24

Software: fac_icecrypt_stc3250cci.6.15

http://www.icecrypt.com/dow­nloads/viewcategory/126-stc3250ccihd.html

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).