Hlavní navigace

Hybridní vysílání HbbTV od UPC by mohlo nabídnout v budoucnu další funkce

26. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Technologie HbbTV se stává v Evropě čím dál tím populárnější. Ze sousedních zemí Česka ji prozatím nevyužívá pouze Slovensko. Průkopníkem v naší republice je veřejnoprávní televize.

Vlastní aplikace kabelového operátora UPC Česká republika, které souvisejí s takzvaným hybridním širokopásmovým vysíláním (HbbTV), by se do budoucna mohly rozšířit například o podporu sociálních sítí nebo chatovací kanál. Tuto možnost prezentovali zástupci společnosti SAT Plus na konferenci České asociace elektronických komunikací (ČAEK), která se tento týden konala v Praze. Na akci se sešli zástupci operátorů, firem spjatých s businessem kabelové televize i odborní novináři. SAT Plus s UPC dlouhodobě spolupracuje, vyrábí pro ni například i obsah kanálu UPC Express.

BRAND24

Z ARCHIVU: První hybridní televizi HbbTV v Česku ode dneška nabízí kabelovka UPC

Hybridní vysílání od SAT Plus funguje v síti největšího českého kabelového operátora od loňského roku, konkrétně od druhé poloviny dubna. Firma vyvinula pro UPC například vylepšeného elektronického programového průvodce (EPG), zájemce si může dále pustit například upoutávky a podobně. Nové aplikace by mohly sloužit například pro lepší komunikaci zákazníka přímo s klientským centrem. To platí především pro chat. Facebook by pro změnu mohl být napojen na kanál UPC, případně by klient mohl využívat možností vlastního účtu. Operátor boxy s podporou HbbTV prozatím nenabízí, zákazník tedy může tuto funkci využít prozatím na vlastním televizoru s modulem a kartou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).