Hlavní navigace

Hospodářské noviny: PPF už se rámcově dohodla se Španěly na převzetí Telefóniky

30. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kromě telefonních linek je Telefónica v České republika taktéž provozovatelem IP služby O2TV a zajišťuje přenosové trasy mimo jiné pro Českou televizi. V minulosti stála i za multiplexem 4.

Španělská Telefónica už je téměř dohodnuta na prodeji své české pobočky s investiční skupinou PPF, za níž stojí miliardář Petr Kellner. Informují o tom Hospodářské noviny. Akvizice, která by měla být pro PPF nejvýznamnější v její historii, by neměla překročit 75 miliard korun. Jednání by měla být uzavřena během několika dní, konkrétně do 11. listopadu, kdy má Český telekomunikační úřad (ČTÚ) zahájit klíčovou aukci frekvencí. Podle Hospodářských novin by mělo převzetí operátora trvat několik měsíců.

BRAND24

K TÉMATU: PPF se může vrátit do televizního byznysu, jedná o koupi české Telefóniky

Telefónica je z pohledu telekomunikací významným hráčem. Kromě pevných a mobilních telefonních linek provozuje také IPTV službu O2TV. Ta měla podle zatím posledních hospodářských výsledků na konci června 142 tisíc předplatitelů. V minulosti operátor taktéž provozoval pozemní vysílání, konkrétně digitální multiplex 4. Ten byl později převeden na společnost Digital Broadcasting ostravského podnikatele Radima Pařízka. Telefónica taktéž zajišťuje pro Českou televizi a další média vybrané přenosové trasy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).