Hlavní navigace

HBO supluje Českou televizi, zaznělo po první projekci dramatu Hořící keř

19. 1. 2013
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Nákladný a zároveň velkolepý projekt placeného kanálu HBO se po včerejší tiskové konferenci nebáli někteří pamětníci Palachovy doby dokonce nazvat veřejnou službou

Drama Hořící keř od HBO se představilo novinářům

Podle jednatele HBO Europe Ondřeje Zacha je třídílný film Hořící keř nejambicióznějším projektem této společnosti, který byl kdy realizován. Uvedl to na páteční tiskové konferenci při příležitosti představení tohoto třídílného filmu v pražském kině Lucerna. Režisérka Agnieszka Holland, která dostala projekt na starost, se prý snažila co nejvěrněji ztvárnit scénář Štěpána Hulíka. Jak už určitě naši čtenáři vědí, hlavní roli právničky v Hořícím keři ztvárnila Tatiana Pauhofová, která je i tváří kampaně, jež láká na tento očekávaný projekt.

Projektu jsem se velmi bála, ale bylo to spíše proto, že šlo o důvěru, která mi byla daná. Bylo to nejen o důvěře ve mně. Doufám, že těm, kteří tyto události zažili, se budu moci podívat do očí, a že jsme to dobře zvládli, uvedla Pauhofová, která roli v Hořícím keři oznámila za zlomovou ve svém životě. Holland svými připomínkami do realizace filmu výrazně přispěla i tím, že případné detaily konzultovala se scénáristou Štěpánem Hulíkem. Hlavní investice byla HBO Europe a vznikl za podpory Ministerstva kultury České republiky.

Drama Hořící keř je nejočekávanější televizní událostí na HBO tohoto roku. Jeho vedení ho zároveň považuje za nejambicióznější projekt, který kdy realizovalo.
Autor: HBO Česká republika

Drama Hořící keř je nejočekávanější televizní událostí na HBO tohoto roku. Jeho vedení ho zároveň považuje za nejambicióznější projekt, který kdy realizovalo.

Lukáš Polák: HBO představilo svůj nejambicióznější projekt Hořící keř. Dalším televizím ho prodat nechce

Nova spustí v únoru svůj sedmý kanál

Nova chce svůj sedmý chystaný kanál představit v blízké době prostřednictvím tiskové konference, která bude věnována pouze jemu. Má jít o volně šířenou, respektive neplacenou stanici, která bude dostupná primárně prostřednictvím multiplexu 4. Pracujeme na tom, ale kanál nechceme představovat a prezentovat do doby, dokud nemáme celý balíček dokončený. Snažíme se samozřejmě o to, abychom divákům nabídli novou stanici k narozeninám, uvedl pro DigiZone.cz generální ředitel Novy Jan Andruško.

Zda program odstartuje přesně 4. února, na který připadají 19. narozeniny Novy, nebo později, zatím není jisté. Zda ho zapneme ten den, nebo to bude další týden, to se ještě uvidí. Bude to každopádně na začátku února, potvrdil Andruško. K tomuto datu chce dát Nova divákům i další dárek. Vůbec poprvé chce otevřít své prostory běžným lidem, svým divákům. Dny otevřených dveří mají každoroční tradici u sesterské Markízy na Slovensku a účastní se jich vždy velké množství zájemců. Návštěvníci Novy by už eventuelně mohli nahlédnout i do „kuchyně“ nového kanálu.

Programová ředitelka Novy Alex Ruzek a generální ředitel Jan Andruško si nechali překvapení pro novináře i diváky internetového kanálu Nova News až na konec tiskové konference k jarnímu programovému schématu.
Autor: Ondřej Hošt, DigiZone.cz

Programová ředitelka Novy Alex Ruzek a generální ředitel Jan Andruško si nechali překvapení pro novináře i diváky internetového kanálu Nova News až na konec tiskové konference k jarnímu programovému schématu.

Lukáš Polák: Nova překvapila svým sedmým kanálem nejen diváky, ale i provozovatele multiplexu 4

Lukáš Polák: Čtenáři DigiZone.cz od Novy nejvíce očekávají dětský kanál

Skylink s CS Linkem dostaly milionovou pokutu od ČTÚ

Pět milionů korun má zaplatit lucemburská společnost M77 Group, která donedávna provozovala dvě největší satelitní služby v Česku – Skylink a CS Link – za klamavou reklamu, v níž loni na jaře lákala zákazníky na bezplatné programové nabídky Gratis a Free. V době vysílání těchto reklam ale už věděla, že od září 2012 zavede pro všechny zákazníky tzv. servisní poplatek ve výši 29 korun měsíčně, který se bude týkat i odběratelů balíčků Gratis a Free. Dalších 10 milionů korun má firma zaplatit za to, že včas neinformovala o změnách smluvních podmínek pro zákazníky.

Pokuty firmě uložil Český telekomunikační úřad (ČTÚ), který reguluje podnikatele v oblasti elektronických komunikací. “Ve správním řízení pro spáchání správního deliktu dle ustanovení § 24 odst. 1 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, uložil ČTÚ společnosti M77 Group S.A. pokutu v maximální zákonné výši 5 milionů Kč. Deliktu se společnost M77 Group S.A. dopustila tím, že nabízela pod označením GRATIS (u služby Skylink), resp. FREE (u služby CS Link) bezplatné balíčky služeb satelitní televize, ačkoli k jejich sledování je od 1. září 2012 nutné hradit servisní poplatek. Uvedený skutkový stav odpovídá popisu klamavé obchodní praktiky stanovené v příloze č. 1, písm. s) zákona na ochranu spotřebitele,” uvedl úřad.


Fotomontáž pro DigiZone.cz: Čestmír Polák

M7 Group se nyní zaměří pouze na budování značky Skylink. CS Link nabízí pouze neplacenou televizi.

Jan Potůček: ČTÚ uložil Skylinku a CS Linku pokuty v celkové výši 15 milionů za klamání zákazníků

Jan Potůček: Jen ze servisního poplatku by Skylink 15-milionovou pokutu od ČTÚ splatil za 14 dní

Stručně

Nova Group představila programové schéma svých kanálů pro letošní jaro. Kromě SuperStar, Ulice, Ordinace a dalších trvalek se mohou diváci těšit na promluvy generálního ředitele TV Nova. Jan Andruško ale nebude stejně jako jeho dávný předchůdce Vladimír Železný moderovat vlastní pořad.

Jan Potůček: Na Nově se bude opět volat řediteli, Jan Andruško bude stálým hostem Volejte Novu

Lukáš Polák: Tisková konference televize Nova k jarnímu schématu 2013

Oddělení plateb za službu satelitní televize a ceny za dekódovací kartu ohlásila největší česká satelitní služba Skylink. Na trh uvádí zcela nové karty Standard HD M7 a Výměna M7, které využívají názvu provozovatele platformy, lucemburské společnosti M7 Group.

Jan Potůček: Skylink zavádí další nové karty Standard HD M7 a Výměna M7, oddělí platbu za službu

Zamítnutí žádosti společnosti BBC Radiocom o převodu vysílací licence české rozhlasové stanice BBC na mediální dům Lagardere Active ČR, provozovatele komerčních rádií Frekvence 1 či Evropa 2, požaduje po Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) veřejnoprávní Český rozhlas.

Jan Potůček: Český rozhlas vyzval RRTV, aby zamítla žádost převodu licence BBC na Lagardere


Autor: archiv

Českému rozhlasu se nelíbí, že frekvence po Rádiu Česko získal mediální dům Lagardere.

Rada pro vysílání a retransmisi (RVR), slovenská obdoba české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), udělila na svém posledním zasedání digitální licenci vztahující se na celoplošné vysílání pro nový kanál Markíza Cinema.

Lukáš Polák: Markíza Cinema, chystaný kanál slovenské Markízy, získala licenci pro DVB-T

Satelitní služba CS Link oznámila včera oficiálně odpojení placených programů ze své nabídky, konkrétně kódovacích systémů CryptoWorks a Irdeto.

Lukáš Polák: CS Link skončil s placenou televizí. V praxi šlo pouze o formalitu

BRAND24

Německá mediální skupina RTL, která je na tamním trhu nejsilnější v oblasti televizního vysílání, podíl hlavního kanálu v loňském roce na sledovanosti se pohyboval okolo 14 %, plánuje odejít z pozemního digitálního vysílání (DVB-T).

Lukáš Polák: Šok pro německé diváky s DVB-T: RTL plánuje odchod z pozemního vysílání

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je):

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).