Hlavní navigace

Fotbalové Euro 2016 z Francie v Česku odvysílá veřejnoprávní ČT Sport

24. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká televize dnes získala vysílací práva pro příští Mistrovství Evropy ve fotbale, když se zapojila do kontinentální smlouvy Evropské vysílací unie (EBU). Předpokládá, že odvysílá všech 51 zápasů.

Příští evropský šampionát ve fotbale, Euro 2016 z Francie, bude v České republice přenášet veřejnoprávní Česká televize. Kavčí hory dnes prostřednictvím Evropské vysílací unie (EBU), která sdružuje veřejnoprávní televize a rádia na starém kontinentu, získaly práva pro kompletní mistrovství Evropy, které se uskuteční 10. června až 10. července příštího roku. Fotbalové šampionáty vysílá Česká televize s jedinou výjimkou již od roku 1968, připomenula při této příležitosti ČT. Onou výjimkou byla v roce 2008 televize Prima, která fotbalovým Eurem na měsíc zcela proměnila program svého hlavního kanálu.

K TÉMATU: Neplaťte za sledování fotbalového Eura 21 v HD, u nás ho máte zadarmo, láká Regionální síť 7

Tipy C

Česká televize se spolu s dalšími pětadvaceti veřejnoprávními stanicemi zapojila do kontinentální smlouvy Evropské vysílací unie. Dlouhá jednání s UEFA se nám dnes podařilo úspěšně finalizovat a vrcholnou fotbalovou akci příštího roku tak bude opět vysílat Česká televize, potvrdil generální ředitel ČT Petr Dvořák. Euro 2016 bude prvním turnajem s účastí čtyřiadvaceti týmů, které budou rozděleny do šesti čtyřčlenných skupin a potom absolvují závěrečnou vyřazovací část. Celkem odehrají 51 zápasů. Šampionát proběhne na deseti stadionech po celé Francii, zahajovací i závěrečné utkání se uskuteční na francouzském národním stadionu Stade de France v Paříži.

Předpokládáme, že v přímých přenosech a záznamech opět odvysíláme všechna utkání turnaje. V případě účasti české reprezentace pak i bohatý doprovodný program mapující komplexně nejen vlastní zápasy, ale i přípravu a program našeho celku, kterému po skvělém úvodu kvalifikace přes poslední zaváhání zůstává ve čtyřech zápasech v září a říjnu stále dostatek možností pro potvrzení postupu, doplnil výkonný ředitel ČT Sport Jiří Ponikelský. Česká televize momentálně vysílá, ale také kompletně zajišťuje přenosy z právě probíhajícího Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let, které se poprvé v historii koná v České republice.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).