Hlavní navigace

Flix TV završuje přechod. FlixBox HEVC mají všichni jeho zákazníci

5. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Flix TV
AKTUALIZOVÁNO – První fáze proběhla v dubnu letošního roku, kdy bylo čtrnáct kanálů převedeno na H.265/HEVC. Zbytek procesu se dokončuje nyní.

AKTUALIZOVÁNO, 11. 9. 2017: ani k dnešnímu dni operátor ještě kompletně nepřešel na HEVC. Například hudební televize Box Africa a Box Hits UK stále vysílají v MPEG-4.

Na jaře Flix TV, jako první poskytovatel satelitní televize v Česku, začal využívat HEVC. Nyní operátor oznámil, že kompatibilní set-top boxy již dodal všem svým zákazníkům a že celý přechod dokončí 6. září, tedy zítra.

NAPSALI JSME: Satelitní platforma Flix TV představuje nový set-top box FlixBox HEVC

Satelitní Flix TV slaví první rok existence, počet zákazníků ale sdělovat nechce

BRAND24


Autor: Flix TV

Přijímač FlixBox HEVC.

Ušetřená kapacita může přinést nové stanice, případně převedení některých do vysokého rozlišení (HD). O co půjde konkrétně, platforma zatím neoznámila. Důležitou informací pro držitele předplacených karet však je, že v budoucnu budou moci karty využívat pouze s kompatibilními přijímači FlixBox HEVC. Pro nové zákazníky pak má platforma nabídku zařízení se zmiňovaným boxem a standardní instalací za 1 Kč.

Vedle Flix TV přešel na HEVC i slovenský AntikSat, který měl také – podle původního záměru – působit i v České republice. Zatím k tomu ale nedošlo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).