Hlavní navigace

Finále MS v hokeji nejsledovanějším sportovním přenosem na Slovensku

21. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Včerejší finále MS v ledním hokeji mezi týmy Ruska a Slovenska si nenechal včera ujít rekordní počet diváků. Jde o nejsledovanější sportovní přenos u našich východních sousedů v historii.

Přesto, že slovenští hokejisté si odvezli z finále mistrovství světa v letním hokeji poměrně vysokou porážku od ruské sborné 2:6, tamní veřejnoprávní televize rozhodně nemusí být smutná, ba naopak. Včerejší přímý přenos měl v době od 20:15 do 20:49 rekordní sledovanost 1 788 tisíc diváků při podílu na publiku (share) u diváků starších 12 let 72,7 %. Duel Rusů se Slováky se tak stal nejúspěšnějším sportovním přenosem historie od doby, kdy jsou televize měřené peoplemetry, tedy od 15. října 2004.

K TÉMATU: Čtyřka zopakovala včera úspěch ze soboty. Duel našich s Finy viděl téměř milion diváků

Doposud nejsledovanějším programem byl přímý přenos z finálového kola SuperStar v roce 2005, který sledovalo 1 832 tisíc diváků v kategorii 12+. To znamená, že včerejší hokej dělilo od historického rekordu přibližně 44 tisíc diváků, uvedl tiskový mluvčí Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS) Richard Šümeghy. Tvrzení, že šlo o historicky nejsledovanější televizní program, je pravděpodobně pravdivé, ale pro nedostatky v metodice měření bohužel exaktně neverifikovatelné, dodal programový ředitel RTVS Andrej Miklánek.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: ČT 4 v sobotu lídrem trhu, porazila Novu u cílových skupin D15+ i D15–54

Bližší informace o sledovanosti včerejšího duelu mezi Ruskem a Slovenskem, přinesl server Mediálne.sk. Údaj, který uvedl RTVS, se týkal pouze prostřední (druhé) části utkání. První třetinu podle něho sledovalo 69,7 % diváků, třetí pak klesla z hodnoty 72,7 % na 68 % diváků, a to především kvůli nepříznivému vývoji duelu pro Slovensko. Nadprůměrnou sledovanost pak mělo i mimořádné hokejové studio s hosty a magazín Odpískané. Komerční stanice se hokejem nemohly RTVS rovnat a dosáhli silně podprůměrných čí­sel.

Přehled 10 nejúspěšnějších přenosů historie u našich východních sousedů.
Autor: Rozhlas a televize Slovenska

Přehled 10 nejúspěšnějších přenosů historie u našich východních sousedů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).