Hlavní navigace

FilmBox Live je u televizorů Samsung 2016 nefunkční. Zeptali jsme se proč

13. 9. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Aplikace pro operační systém Tizen, pod kterým pracují Smart TV Samsung, se dočkala změn. Zatímco ale v kolekci 2015 fungovala, v první letošní novince nikoli.

V recenzi prvního televizoru pro sezónu 2016/17, Samsung UE49K6372SU, jsem si stěžoval na nefunkčnost aplikace FilmBox Live. Dovolila přihlášení, řádně ho registrovala, ale pokus o přehrání pořadu skončil opět na přihlašovací obrazovce.

Ta je sice nyní přehlednější, ale jinak se v aplikaci prakticky nic nezměnilo. A hlavně zůstalo zachováno naprosto příšerné členění seriálů (spíše ne-členění), za které by se provozovatel VoD měl hluboce zastydět. Jednotlivé díly jsou totiž – namísto přehledného adresářového uspořádání – jednoduše nasypány na jednu hromadu, takže je tato kategorie ve videotéce v podstatě nepoužitelná.

Vraťme se ale k našemu problému s nefunkčností FilmBox Live pod Tizenem 2016. Požádali jsme o oficiální vysvětlení a tady je…

ČTĚTE TAKÉ: Test televizoru Samsung UE49K6372SU (2016)

Dnes odstartuje v České i Slovenské republice HD vysílání FilmBox Premium

Vyjádření SPI International

Aplikace FilmBox Live prý pracuje, jen je zapotřebí povolit v televizoru HLS (HTTP Live Streaming) pocházející od společnosti Apple. Více se o protokolu dozvíte na Wikipedii.

Jelikož nebylo jasné, kde se v televizoru povoluje, obrátili jsme se ještě na Samsung.

A dostali diametrálně odlišné prohlášení…

Vyjádření Samsungu

Problémů s FilmBoxem si je Samsung vědom a dodavatel, společnost SPI, nyní pracuje na aktualizaci. V e-mailu se píše: HLS je streamovací protokol a není to tedy funkce, kterou by šlo v TV zapnout/vypnout.

BRAND24

A protože jsem měl občas potíže i s aplikací pro HBO GO, zeptal jsem se také na ni: HBO GO funguje korektně na všech typech TV od roku 2012, které má Samsung na trhu a kde je aplikace HBO GO instalována. V ojedinělých případech, kdy byl s aplikací problém a nešla spustit, pomohla obnova TV do továrního nastavení.

Pokud vlastníte chytrý televizor Samsung z letošní kolekce a využíváte zároveň i on-line videotéku FilmBox Live, dejte vědět, zda už pracuje, či nikoli.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).