Hlavní navigace

Film+ vysílal podle RRTV nevhodné filmy přes den. Jeden má stále v programu

29. 8. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

RRTV na svém 15. zasedání upozornila stanici na zařazení dvou filmů v nevhodný denní čas. Jeden z nich je před 22:00 naplánován opět.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV, nebo také Rada) upozornila na posledním zasedání provozovatele Film+, firmu Linarxus Czech, s. r. o., na porušení ustanovení § 32 odst. 1 písm. g) zákona č. 231/2001 Sb., a to hned dvakrát. Dopustil se tak odvysíláním filmu Na život a na smrt dne 4. června 2016 od 20:30 a filmu Tajemný muž, 12. června 2016 od 20:30, porušení povinnosti nezařazovat v době od 6:00 do 22:00 hodin pořady a upoutávky, které by mohly ohrozit fyzický, psychický nebo mravní vývoj dětí a mladistvých.

V případě filmu Na život a na smrt tím, že uvedený pořad obsahoval podle RRTV velké množství násilných scén, které mají potenciál vyvolat u dětského diváka psychický otřes či snížení citlivosti při vnímání násilí a jeho následků. Neakceptovatelný obsah představuje pořad jako celek s obsahem velkého množství násilí, rozsáhlých a vizuálně explicitních pasáží bojových scén s důrazem na vysoký počet mrtvých.

K TÉMATU: RRTV, 15. zasedání: souhlas s přejmenováním Rádio Sázava, pokuta pro CoopTV a problémy s Walt Disney

Filmový kanál Film+ přebírá od IKO Media provozovatel stanice AMC

Dnešní narozeniny Robina Wiliamse oslaví pouze Film+…

V případě filmu Tajemný muž tím, že uvedený pořad obsahoval podle RRTV četné v žánru hororu vypracované scény zobrazující záhadu velkého množství unesených dětí a zoufalství jejich rodičů, které v divákovi vyvolávají představy o maniakálním šílenci či nadpřirozené bytosti unášející malé děti, které poté umírají násilnou smrtí. Tyto scény mohly způsobit zejména dětským divákům, jejichž přítomnost u obrazovek není možné v tomto vysílacím čase vyloučit, intenzivní pocit strachu či úzkostný stav na základě jejich ztotožnění se s postavami – dětmi, které se ocitají v extrémním ohrožení.

BRAND24

Rada stanovila lhůtu k nápravě sedm dní od doručení upozornění. Film Tajemný muž je navíc podle programu stanice, který si média stahují na webovém úložišti http://www.pressclub.tv/, naplánován na 15. září ve 20:30, což je v rozporu s výše uvedeným upozorněním Rady.

Stáhne firma Linarxus, respektive společnost AMC Networks Central Europe, která reálně kanál Film+ provozuje, pořad z programu, anebo jej skutečně navzdory Radě odvysílá?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).