Hlavní navigace

Ferguson i400: univerzální kombinace s FM/DAB a CD

25. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Ferguson
Kombinaci příjmu analogového a digitálního rádia nabízí novinka polského výrobce. Koření ji ještě například zabudovaným přehrávačem disků CD a streamováním.

Na čelní straně najdete barevný displej s úhlopříčkou 2,8", tedy 7,1 cm, s rozlišením 320 × 240 bodů, nízkoprofilovou CD mechaniku a také dvojici 3,5mm konektorů typu jack. Jeden je vstupní, druhý je určen pro sluchátka. Za dvojicí reproduktorů se skrývá zesilovač o výkonu 2 × 30 W, k dispozici je i bassreflex.

Ferguson i400 zvládne příjem FM (RDS) i DAB/DAB+ stanic (zabudována je teleskopická anténa), přehrávání cédéček, streamování muziky z domácí sítě (UPnP, DLNA) a přes zabudované rozhraní USB a Bluetooth. K dispozici je příjem nejrůznějších internetových stanic, přímo je podporováno Spotify. V případě CD můžete využít médií typu CD DA (klasické CD), CD-ROM, CD-R/RW a formátů MP3 a WMA.

NAPSALI JSME: Řádné vysílání Českého rozhlasu v DAB+ už odstartovalo

Imperial Dabman i400: pro rozšíření vašeho A/V systému nejen o DAB

Panasonic uvedl několik domácích systémů s tunerem DAB/DAB+

Přijímač se dodává ve dvou barvách (černá, ořech), na internet se napojíte přes Wi-Fi (802.11 b/g/n), konektor RJ-45 k dispozici není. U Bluetooth 4.0 jsou podporovány profily A2DP a AVRCP a přehrávat můžete stejné formáty jako přes USB či z domácí sítě: MP3 (až 320 kb/s), WMA (až 384 kb/s), WAV (až 1536 kb/s), AAC/AAC+ (až 96 kHz, 24 bitů) a FLAC (max. 48 kHz, 24 bitů).

BRAND24

K dispozici je také budík, časovač a například i vypnutí přístroje po předem nastaveném čase. V ceně dostanete infračervený dálkový ovladač, použít ale můžete i aplikaci pro Android nebo iOS. V případě prvního operačního systému se jmenuje Undok a pochází od Frontier Silicon.

Rozměry Fergusonu i400 jsou 350 × 105 × 250 mm, hmotnost 3,7 kg. Spotřeba v pohotovostním režimu je < 1 W, za provozu pak < 6 wattů. Cena nebyla oznámena.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).