Hlavní navigace

Fajn Rádio Agara získalo transformační licenci pro digitální vysílání, Orlík neuspěl

28. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vysílací rada se zabývala na svém posledním zasedání jihočeským rádiem i z dalšího důvodu. Jeho provozovatel přerušil 25. června bez předchozího upozornění na půl dne svůj program.

Severočeské Fajn Rádio Agara, respektive jeho provozovatel, společnost M + M, se přihlásil k přechodu na pozemní digitální vysílání, tedy technologii DAB, případně DRM. Za to získal od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) možnost vysílat na svém chomutovském kmitočtu 98.1 MHz až do 10. října 2025. Transformační licenci pro jeden ze svých kmitočtů, konkrétně plzeňskou frekvenci 97.5 MHz, získalo i pražské rockové Rádio Beat společnosti Radio United Broadcasting. Beat ale není v žádostech o tento dokument nováčkem. Vysílací rada už mu transformační licence pro některé kmitočty udělila v prosinci loňského roku.

BRAND24

K TÉMATU: Rádio Beat získalo transformační licenci pro digitální rozhlasové vysílání

O možnost šířit v budoucnu vysílání digitálně se zajímal také provozovatel jihočeského Rádia Orlík, společnost Česká rozhlasová. Rada mu ale transformační licenci udělit odmítla. Tento krok odůvodnila nedostatky v této žádosti. Provozovatel Orlíku se na posledním zasedání rady, které se konalo začátkem tohoto týdne, dostal na přetřes i z jiného důvodu. Rozhlasová stanice totiž 25. června letošního roku na téměř půl dne bez předchozího zdůvodnění přerušila svoje vysílání. Společnost Česká rozhlasová tak bude muset regulátorovi zdůvodnit, proč k tomuto kroku došlo. Na fakt upozornil v minulosti i náš čtenář s nickem pajas2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).