Hlavní navigace

Evolveo MultiMedia Box M4: Ultra HD, Android 7.1, HLG i HDR10

21. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Evolveo
UVNITŘ FOTOGALERIE – Nové multimediální centrum má nabídnout rozlišení 4K, celou řadu funkcí a také aplikací. Například HBO GO.

Všestranný multimediální přehrávač (2490 Kč) pracující s videi v maximálním rozlišení Ultra HD (4K) podporuje ale také například aplikace iVysílání České televize, iPrima (Prima Play) a Stream.cz. Předinstalováno je pak Kodi.

MultiMedia Box M4 je postaven na čtyřjádrovém procesoru pracujícím na frekvenci 2 GHz a grafice Mali-450. Uvnitř se skrývá také 2 GB operační paměti RAM a interní 16GB flash disk s možností rozšíření přes kartu microSD. Provoz je tichý (je bez ventilátoru) a vše řídí operační systém Android 7.1.

K TÉMATU: X5 Dual Boot Mini PC – set-top box s Windows 10 i Android 5.5

Je tu Evolveo Sigma T2 se standardním anténním konektorem

Kauza doplňků pro Kodi, TV Addons – shrnutí všech soudních sporů

K Evolveo M4 můžete přes rozhraní USB připojit externí úložiště, a to buď klasický disk, nebo SSD flash disk. Multimediální soubory lze přehrávat i ze zabudované čtečky paměťových karet, z domácí sítě a s pomocí Wi-Fi Miracast lze sdílet obrazovku tabletu nebo mobilu.

BRAND24

Podporován je jak kodek H.265/HEVC, tak VP9 (4K, až 60 sn./s), ze standardů HDR jde o nastupující televizní HLG (Hybrid Log-Gamma) a už klasický formát HDR10.

Set-top box má výstup HDMI 2.0a, RJ-45 (LAN), trojici USB (zřejmě pouze 2.0) a optický audiovýstup. Napájení je externí, stejně jako anténa pro Wi-Fi (802.11 b/g/n, 2,4 GHz), k dispozici je také Bluetooth 4.0. Rozměry zařízení jsou 120 × 20 × 120 mm, hmotnost 220 g.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).