Hlavní navigace

Eurosport může skončit nejen u Skylinku

26. 4. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Programy Discovery Networks mohou ke konci tohoto měsíce zmizet z nabídky všech televizních platforem M7 Group.

Hans Troelstra, výkonný ředitel společnosti M7 Group, k tomu říká: Nově požadované poplatky zdvojnásobují již tak značné částky, které nám Discovery Networks za své programy dnes účtuje. Nové finanční požadavky jsou naprosto mimo realitu, a to zejména vzhledem k průměrné výkonnosti těchto programů na jednotlivých trzích.

Pokud obě strany do konce tohoto měsíce nedosáhnou uspokojivé dohody, může tak nastat situace, že společnost Discovery Networks ukončí vysílání všech svých placených kanálů na televizních platformách M7 Group S. A. Tedy v zemích Beneluxu (CanalDigitaal, TV Vlaanderen, TéléSat, Online.nl), v České republice a na Slovensku (Skylink), v Rakousku (HD Austria) a také v Německu (M7 Deutschland).

NAPSALI JSME: Eurosport představil logo pro zimní olympijské hry

Skylink rozšiřuje balíček Digital o UHD kanál Insight a jako ochutnávku nabízí National Geographic v HD

Zbývající komerční slovenské stanice JOJ diváci Skylinku s českým regionem už nenaladí

UX DAy - tip 2

V jednotlivých zemích se nabídka programů liší, ale celkově jde o kanály Discovery, DMax TLC a také o sportovní programy Eurosport. „Ukončení vysílání se může týkat všech programů Discovery, protože Discovery Networks nutí televizní operátory odebírat buď všechny stanice, anebo žádné,“ píše se v zaslané zprávě.

Společnost M7 Group už připravuje záložní scénář s žánrově podobnými stanicemi, bez jakéhokoli zvyšování cen. Uvolněná kapacita má být využita pro přidání nových kanálů a převedení vybraných stávajících programů s vysokou sledovaností z SD do HD kvality.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).