Hlavní navigace

Eurosport 2 HD míří do satelitního Skylinku a kabelovky HD Signal

13. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Oba operátoři nabídnou dva programy Eurosportu v nativním HD rozlišení a s českým komentářem. HD Signal ale vyřadí ČT 1 HD a Novu HD.

Hned dva poskytovatelé placené televize v České republice oznámili, že v blízké době zařadí do svojí programové nabídky Eurosport 2 HD s českou lokalizací. Jedním z nich je největší satelitní služba Skylink, druhým pak jihomoravská společnost Self servis, která jej nabídne společně s Eurosportem HD ve svojí „bezdrátové kabelovce“ (mikrovlnné vysílání MMDS) HD Signal (bývalá Spray TV). Tu mohou naladit diváci v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci a Jihlavě.

K TÉMATU: Kabelovky drží nad vodou HDTV, míní šéf Self servisu Jan Dašovský

UX DAy - tip 2

V případě HD Signalu se ale změna neobejde bez vyřazování jiných programů. „Z naší nabídky během olympiády zmizí ČT 1 HD a Nova HD, které tam jsou de facto duplicitně, protože ve volném DVB-T je lze naladit také. Místo nich zařadíme Eurosport a Eurosport 2 v HD kvalitě a provedeme ještě nějaké drobné změny v SD kanálech,“ řekl serveru DigiZone.cz obchodní ředitel Self servisu Michal Král. Ke změně by u HD Signalu mělo dojít v polovině dubna, oficiálně pak k 1. květnu.

Skylink zařadil Eurosport 2 HD do svojí nabídky již dnes. Dostupný je pouze na nových kartách Irdeto a Irdeto ICE v programových nabídkách Kombi, HD Plus, Multi HD a Komplet. Cena zmiňovaných balíčků se nijak nemění. „Zařazením Eurosport 2 HD se v programové nabídce Skylinku celkový počet programů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) zvyšuje na 23,“ uvedl Skylink.

Technické parametry Eurosportu 2 HD u Skylinku
Satelit Astra 23,5°E
Frekvence 12 109 MHz
Polarizace Horizontální
FEC 3/4
Symbolová rychlost 27 500
Norma DVB-S2
Modulace 8PSK
Pilot ON

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).