Hlavní navigace

Dvojka představila Sherlocka Holmese ve státních službách jako první rozhlasovou hru ve videu

20. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Český rozhlas
UVNITŘ GALERIE – Český rozhlas Dvojka odvysílal v neděli 17. září svou první rozhlasovou hru formou živého videopřenosu.

Kromě klasického přímého přenosu tak mohli milovníci Sherlocka Holmese sledovat případ oblíbeného hrdiny ve státních službách také prostřednictvím kamer na serveru YouTube. Videozáznam celé hry je k dispozici neomezeně. Na začátku nedělního večera jsem si říkal, že to třeba bude nejen po sedmdesáti letech poprvé, ale také na dalších sedmdesát let naposled. Ale jak jsem tak sledoval reakce herců, režiséra, produkce, ale hlavně ohlas od posluchačů – od telefonátů, přes maily, sociální sítě… bude to asi dřív, kdy se do podobného dobrodružství pustíme znovu, těší se šéfredaktor Českého rozhlasu Dvojka Martin Groman.

Tipy C

Komponovaný večer doplnil od 22 hodin reportážní dokument Tomáše Černého Sherlock Holmes a případ s rádiem o přípravě této rozhlasové hry a živého přenosu. Více informací a video naleznou zájemci na webu stanice.

V hlavních rolích účinkují:

Holmes – Jan Hájek, Watson – Pavel Batěk. 

Ve vedlejších rolích: 

Violet – Marika Procházková, West – Lukáš Příkazký, Hudsonová – Jana Boušková, Mycroft Holmes – Tomáš Pavelka, Lestrade – Ladislav Hampl, Walter – Jiří Hána, Johnson – Hanuš Bor. 

Hru přeložila Eva Kondrysová, dramatizace Martin Velíšek, dramaturgie Kateřina Rathouská, zvuk Radek Veselý a Milan Křivohlavý, režíroval Vít Vencl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).