Hlavní navigace

Dvojka Českého rozhlasu chystá programové změny

13. 12. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nové pořady, jako například Osudové ženy, nabídne stanice od ledna především ve večerním a víkendovém vysílání.

Rok 2017 se má na Dvojce nést především ve znamení zkvalitňování stávajícího obsahu. Stálice, jako jsou četby, hry, pohádky, Meteor, Výlety či Noční Mikrofórum, budou zachovány, nově se například v podvečer objeví cyklus Osudové ženy zaměřující se na ty, které ovlivnily české dějiny a kulturu v 19. a 20. století. Novinkou ve víkendovém vysílání bude pořad Šance pro šanson a sobotní večery zpestří setkání s osobnostmi v pořadu Vypravěči. Ondřej Suchý pak pro Dvojku připravuje jedenáctidílný cyklus Jak jsem potkal cirkus.

Podvečery na Dvojce budou patřit výlučně historii viděné z různých úhlů pohledu a zpracované různými způsoby. Kromě pořadu Jak to bylo doopravdy (mýty a legendy českých i světových dějin) nabídnou i Stopy, fakta, tajemství Stanislava Motla, tradiční Toulky českou minulostí, Historii českého zločinu a v lednu a v únoru budou nově připomenuty Děti Charty 77. V pátečním podvečeru na ně volně naváže zmíněný cyklus Osudové ženy.

ČTĚTE TAKÉ: Vedení ČRo dozná od ledna personálních změn

ČRo rozšiřuje vysílání DAB do Berouna

ČRo zahajuje novou satelitní distribuci

BRAND24

Nedělní odpoledne obohatí magazín „3× 60, a to v pohodě“ nabízející informace o dění v Českém rozhlase, poklady z archivu, reportáže i publicistiku. Ondřej Kepka pak po Novém roce pozve posluchače na dvacet setkání nejen se zajímavými hosty do pražské vily Karla Čapka. Během roku 2017 vysílání Dvojky také připomene 75 let od operace Anthropoid či 25 let od rozdělení Československa.

Stanice se naopak rozloučí s pořady Šlágry od srdce, s Bijáčkem nebo s Felixírem Felixe Slováčka. Klasický pořad Dvojky Kolotoč se vrátí ke svému původnímu formátu a po dvou letech bude rovněž ukončen pořad Martiny Kociánové Kupředu do minulosti. Kociánová se pak bude ve vysílání Dvojky nadále věnovat moderování Hosta do domu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).